Na mieste kina Hviezda bude Metropolitan Star

29.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na území medzi Námestím 1. mája a Banskobystrickou ulicou, na mieste, kde stojí bývalé kino Hviezda a bývalý prírodný amfiteáter (letné kino), by mal vyrásť polyfunkčný súbor Metropolitan Star.

Na dispozičné riešenie navrhovanej novej výstavby mala základný vplyv okolnosť, že ide o dlhý a úzky pozemok. Mali by tu byť administratívne priestory, ale aj 18 bytov. Vstup zo strany Námestia 1. mája bude vyúsťovať do pasáže, v ktorej sa po oboch stranách budú nachádzať prenajímateľné obchody a služby. Z tejto strany je navrhnutý aj vstup do administratívnej časti. Pôvodné kino nahradí moderná viacúčelová sála, ktorú bude možné využívať aj ako kinosálu.

Zo strany Banskobystrickej ulice bude vstup do obytného objektu so vstupnou halou, ďalšie priestory by sa mali využívať ako obchody, prípadne kaviarne. Z tejto strany je navrhnutý aj vjazd do trojpodlažných podzemných garáží so 167 parkovacími státiami. Ráta sa so zeleňou - trávnikmi a kríkmi na strechách nadzemných a podzemných objektov.

Zámer je navrhnutý v dvoch variantoch, ktoré sa odlišujú rozdielnym podielom administratívnych a obchodných priestorov. Administratívny objekt by mal mať sedem nadzemných podlaží, počet podlaží navrhovaného obytného objektu sa v zámere, ktorý investor predložil na posúdenia hodnotenia vplyvov výstavby na životné prostredie, neuvádza.

Orientačný termín začatia výstavby je v novembri tohto roka, jej ukončenie sa predpokladá vo februári 2010.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Ľubomír Závodný

Páčil sa vám článok?