Nebezpečné sklá z budovy už vymenili

14.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nebezpečné sklené výplne obkladov na fasáde novej budovy na Fazuľovej ulici, ktoré sa pred časom začali uvoľňovať a vypadávať, už opravili. Polyfunkčný objekt je známy tým, že pôvodne išlo o čiernu stavbu.

Budovu, ktorú postavila rakúska spoločnosť Sasanka, s.r.o., dodatočne zlegalizovali a povolili nadstaviť aj viac poschodí, ako bolo v pôvodnom projekte. Budovu kvôli výmene výplní nedávno obohnali lešením, ktoré je dnes už preč. Minulý týždeň bolo ešte na Fazuľovej ulici dopravné obmedzenie a robotníci osádzali tabule do posledných prázdnych miest. Takisto zametali črepiny skla z chodníka pod budovou.

Z Miestneho úradu Staré Mesto sme sa dozvedeli, že niekedy na jeseň minulého roku praskli dve parapetné tabule na fasáde objektu na Fazuľovej, resp. Radlinského ulici, kde v súčasnosti sídli spoločnosť DELL.

„Vlastník objektu sa rozhodol preventívne otestovať všetky, aby predišiel verejnému ohrozeniu - škodám na majetku a zdraví občanov. Kvôli tomu bolo treba postaviť lešenie - nachádza sa na pozemku v súkromnom vlastníctve,“ uvádza vo vyjadrení mestská časť.

Úrad ďalej informoval, že demontáž, testovanie a spätná montáž sa robili od februára 2008 a v týchto dňoch sa práce končia upratovaním. Termín ukončenia prác je 31. marec.

(rob)

Páčil sa vám článok?