Komfort občana chce viac než predajne

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V Karlovej Vsi sú už len tri lokality na dostavbu obytných blokov - Nové bratislavské centrum, svah medzi ulicami Jána Stanislava a Karloveskou a trojuholník pod Hlaváčikovou - ale na všetkých sa pracuje.

Samospráva dôrazne trvá na tom, aby v nich dominovali priestory na šport a rekreáciu. Podľa karloveského starostu Bystríka Hollého totiž veľkopredajne dnes už nepredstavujú občiansku vybavenosť, na to slúžia obchodné reťazce, a menšie obchody slúžia predovšetkým na to, aby mali občania možnosť doplniť si malé medzery v domácich zásobách. „Každý zabúda na to, že viacpodlažná bytová výstavba nesie so sebou tlak na občiansku vybavenosť a že občianskou vybavenosťou dneška a budúcnosti je priestor na šport, oddych, rekreáciu,“ mieni starosta a pokračuje: „Karlova Ves má dostavané takmer všetko, ale rekreačných priestorov je menej, ako si žiada počet obyvateľov. Preto by sme chceli v cípe pod Hlaváčikovou športový komplex.“

Aj keď má dostavba v Karlovej Vsi rýchle tempo, pod Hlaváčikovou ulicou ich zrejme čaká zdržanie - ako vysvetľuje prednosta úradu Jozef Harvančík, nie sú vysrovnané pozemky. Skoršie naplnenie vízie o rekreačnom zázemí vidí v priestoroch Nového bratislavského centra, ktoré by už o dva roky malo nadviazať na korzo, ktoré mestská časť dobuduje do týchto Vianoc. K budovaniu športovísk chcú zaviazať aj investorov v príslušných lokalitách. Prednosta zdôrazňuje, že tento zámer by podporila aj zmena územného plánu na hornom konci Líščieho údolia, na ktorej mestská časť v súčasnosti už pracuje.

Páčil sa vám článok?