Výstavba parkovacieho domu ožíva

27.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba parkovacieho domu na mieste súčasného parkoviska nad Partizánskou lúkou je podľa našich informácií opäť aktuálna. V minulom období bolo k tomu mesto zdržanlivé, no investor vraj takéto riešenie presadzuje.

Tlak na výstavbu parkovacieho domu má vraj súvisieť s pripravovanou výstavbou na Železnej studienke v Hornej mlynskej doline. Podľa našich informácií investor pravdepodobne nedostane toľko miest na parkovanie, koľko by potreboval pri svojej prevádzke, respektíve nedostane žiadne.

Nedávno zaznela informácia, že magistrát sa nebráni postaveniu jednopodlažnej parkovacej garáže. Malo by ísť o otvorené poschodové parkovanie. V prípade postavenia nového parkovacieho domu by ho zrejme využívali aj hostia a návštevníci zariadení, ktorých výstavba je však ešte stále otázna. Otázne je aj to, či by jedno poschodie pomohlo významnejšie riešiť statickú dopravu a či by takýto dom nevyzeral v lesnom prostredí ako „päsť na oko“.

Okrem toho pri veľkom množstve áut na malom priestore, ktorým Cesta mládeže je, je vysoký predpoklad vzniku chaosu a zápch. Mesto by zrejme malo konať v tom zmysle, aby sa súčasťou rekreačnej a oddychovej zóny Bratislavčanov nestala rušná a nebezpečná komunikácia či množstvo parkovísk, na úkor zelene a stromov. Jednou z ciest k tomuto cieľu je aj vybudovanie ekologickej hromadnej dopravy do tohto územia v podobe napríklad aj elektrických vláčikov, tak ako o tom mesto uvažuje. Napokon prvý trolejbus premával v Bratislave práve na Železnej studienke.

Pokiaľ ide o parkovacie nároky investorov, jedinou sfunkčnenou a obnovenou stavbou v tejto lokalite sa má od jesene stať mlyn Klepáč, ktorý zrejme nebude mať parkovacie nároky. Naopak, množstvo parkovacích miest by si vyžiadala stavba hotela neďaleko Klepáča, ktorý chce postaviť investor na mieste nedokončenej rybárskej reštaurácie.

(rob)

Páčil sa vám článok?