Na mieste BAZ bude nové bizniscentrum

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na uvoľnenom priestranstve na Prievozskej ulici, na ktorom ešte nedávno stáli haly bývalých Bratislavských automobilových závodov, by mal v budúcnosti vyrásť ďalší administratívny komplex.

Územie, na ktorom nedávno pomocou trhavín zdemolovali bývalé továrenské haly a momentálne z neho odvážajú ich zvyšky, je ohraničené ulicami Prievozská, Turčianska a Mlynské Nivy. Na tomto pomerne rozľahlom priestore vyrastie administratívny komplex s predpokladanou celkovou podlahovou plochou približne 140-tisíc štvorcových metrov, z čoho viac ako polovicu - približne 75-tisíc štvorcových metrov bude tvoriť prenajímateľná plocha. K dispozícii by malo byť okolo 1480 parkovacích miest.

Business park bude riešený ako otvorený parkový komplex ôsmich samostatných budov s možnosťou vzájomného prepojenia. Z oboch strán k nemu budú priliehať biznis centrá vybudované v uplynulých rokoch - Bratislava Business Center i. až IV a Apollo Business Center, ktoré je v súčasnosti najväčším administratívnym komplexom na Slovensku. Pozdĺž Prievozskej ulice tak vznikne ucelený urbanistický komplex viacerých budov tvoriaci súčasť vznikajúceho administratívno-obchodného centra Bratislavy. Sústredenie týchto kapacít na jednom mieste prinesie aj určitý synergický efekt. Aj v novom biznis parku bude možnosť zariadenia veľkoplošného alebo sekciového rozdelenia podlažia. Doba začatia výstavby ešte nie je známa.

Developperom projektu je spoločnosť HB Reavis, ktorá stála aj pri výstavbe oboch spomenutých biznis centier v susedstve a vybudovala aj nákupno-zábavné centrum Aupark v Petržalke. Okrem toho v zóne Karadžičova realizuje ďalší ambiciózny projekt - City Business Center (CBC). Výstavbou CBC vznikne na hranici mestských častí Staré Mesto a Ružinov moderný bulvár. Karadžičova ulica sa premení na biznis zónu, ktorej podobu už pred niekoľkými rokmi načrtla jedna z najvyšších budov v Bratislave – centrála Všeobecnej úverovej banky. HB Reavis Group tu v dvoch etapách vybuduje päť susediacich budov - štyri administratívne objekty vrátane jedného výškového a jeden bytový dom, ktorých hlavnou charakteristikou bude moderná architektúra, technologické vybavenie uspokojujúce náročných klientov a strategická poloha.

Páčil sa vám článok?