Domy na Michalskej obnovia v roku 2006

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Obnova dvoch historických domov na Michalskej ulici 22 a 26, ktorých predaj spoločnosti TERA TRADE koncom roku 2003 schválilo mestské zastupiteľstvo, by sa mohla začať už v dohľadnom čase.

Vlani sa začali sanačné práce na budove s číslom 22, na ktorú bolo vydané právoplatné stavebné povolenie. Keďže bola v zlom stave, práce sa zameriavali na jej ochranu pred ďalšou devastáciou, robí sa statická sanácia, sanácia stropov, krovov a podobne. Dolaďovali sa tiež viaceré detaily súvisiace s budúcim funkčným využitím budov. Keďže naši čitatelia sa nás pýtajú, ako sa vyvíja zámer obnovy týchto historicky cenných domov, s rovnakou otázkou sme sa v týchto dňoch obrátili na predstaviteľov spoločnosti TERA TRADE. Ako sme sa dozvedeli, spoločnosť začne s ich obnovou vtedy, keď bude mať nehnuteľnosti zapísané na liste vlastníctva. Je predpoklad, že by sa tak malo stať v priebehu najbližších dní alebo týždňov.

Ťažisko rekonštrukčných prác by sa malo uskutočniť v priebehu budúceho roku. Ako sme už informovali, uvedená spoločnosť sa bude usilovať o optimalizáciu funkčného využitia budov. Zabezpečí fungovanie farmaceutického múzea, letnej čitárne i prevádzku veže. Na prízemí oboch budov budú obchody a reštaurácie, vyššie podlažia budú plniť funkciu apartmánového hotela pre dlhodobé pobyty. Zachovaná má byť aj reštaurácia Červený rak a investor chce opäť vrátiť život do priestorov letnej čitárne.

Tento projekt úzko súvisí s dlhodobo pripravovanou revitalizáciou Michalskej priekopy, ktorú pripravuje bratislavský magistrát a patrí do programu priorít rozvoja mesta na roky 2004 - 2006. Ako informujeme na inom mieste, práce na revitalizácii Michalskej priekopy by sa mali takisto začať už v dohľadnom čase.

Páčil sa vám článok?