Samospráva mesta začne na budúci rok stavať 90 nájomných bytov v Karlovej Vsi

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Súčasné vedenie mesta chce naplniť volebný program aj v sociálnej oblasti, v ktorej avizovalo výstavbu nájomných bytov. Tento bod sa začne napĺňať v budúcom roku, keď sa začne výstavba 90 nájomných bytov.

Byty, ktoré mesto vybuduje prostredníctvom Generálneho investora Bratislavy (GIB), budú v polyfunkčnom dome na Ulici Hany Meličkovej na sídlisku Dlhé diely v Karlovej Vsi. Situované budú v priestore rozostavaného zdravotného strediska. Hmotové stvárnenie objektu novostavby bude mať s prihliadnutím na možnosti jeho zapojenia do okolia pôdorys v tvare písmena U a vytvorí ukončujúci prvok v rámci zástavby bytových domov na sídlisku Dlhé diely I. Ako nám povedal riaditeľ GIB Kamil Beladič, polyfunkčný objekt je navrhnutý ako šesťpodlažný s ustupujúcim siedmym podlažím. V suteréne sú okrem parkovacích garáží navrhnuté aj komory k bytom, na prízemí má byť šesť lekárskych miestností, lekáreň a menšie obchodné priestory. Na vyšších podlažiach budú už len byty. Z celkového počtu 90 bude najviac, až 58, jednoizbových, 20 dvojizbových (z toho jeden prispôsobený pre telesne postihnutých) a 12 trojizbových. Parkovacích miest bude spolu 118.

Polyfunkčný dom je rozdelený na dva dilatačné celky a tri trakty. Bytová časť v prvom a treťom trakte je riešená ako chodbový bytový dom s vnútornými schodiskami, v druhom trakte je bytová časť riešená ako schodiskový bytový dom. Budova bude ukončená plochou strechou s vysunutou doskovou rímsou. Stojí za zmienku, že na streche budú aj strešné terasy pre obyvateľov domu. Polyfunkčný dom by mali začať stavať i dokončiť v priebehu budúceho roku.

Páčil sa vám článok?