Komplex River Park začnú stavať na jar

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V súvislosti so zámerom vybudovať na nábreží polyfunkčný komplex River Park už bolo vydané územné rozhodnutie a jeho výstavba sa začne na jar budúceho roku.

Informoval nás o tom Maroš Sýkora zo spoločnosti J&T Global, ktorá je investorom výstavby River Parku. Komplex River Park, ktorého riešenie navrhol holandský architekt Erick van Egeraat, sa má stať novou dominantou Bratislavy. Vybudovaný má byť na úseku nábrežia rozprestierajúcom sa od miesta, kde sa Ulica arm. gen. Ludvíka Svobodu primkýna k nábrežnej promenáde (za parkoviskom pri bývalej budove Útvaru hlavného architekta mesta Bratislavy) až po prvé objekty Parku kultúry a oddychu. Jeho vybudovanie bude znamenať rozšírenie existujúceho, resp. vytvorenie jedného z nových centier mesta. Má tu byť okolo 340 luxusných apartmánov s výhľadom na Dunaj a na ploche vyše 28-tisíc štvorcových metrov budú kvalitné administratívne priestory. Okrem toho tu bude aj päťhviezdičkový hotel Kempinski s vyše 200 izbami. Pôjde o prvý hotel siete Kempinski situovaný pri rieke na nábreží hlavného mesta a zároveň prvý hotel najvyššej kategórie v Bratislave – jedinej stredoeurópskej metropole, ktorá takéto ubytovacie zariadenie zatiaľ nemá.

Súčasťou komplexu budú aj obchody, reštaurácie, kaviarne, supermarket, fitnes centrum, banka a ďalšie služby pre obyvateľov a návštevníkov River Parku, ktorým bude slúžiť aj zrevitalizovaná nábrežná promenáda s primeraným množstvom zelene. Ako sa pred časom vyjadril predseda predstavenstva J&T Global Peter Korbačka, cieľom nie je vybudovať v tomto priestore ďalšie nákupné centrum typu Polus City Center či Aupark, prípadne čisto administratívnu štvrť, ktorá po zotmení „vymrie“, snahou je vytvoriť atraktívne miesto, kde sa budú ľudia zdržiavať 24 hodín denne.

Páčil sa vám článok?