Divoké parkovisko na Pribinovej ulici nahradí pavilón Ballymore Properties

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nezastavaná a nespevnená trojuholníková plocha na mieste, kde sa zbieha Pribinova ulica a Dostojevského rad, ktorú motoristi využívali ako jedno z posledných bezplatných parkovísk v centre, čoskoro zmení využitie.

Spoločnosť Ballymore Properties, ktorá chystá v zóne Pribinova výstavbu nového mestského centra Eurovea, na tomto mieste pri ministerstve vnútra najneskôr koncom novembra alebo začiatkom decembra začne budovať marketingový pavilón. V pavilóne majú byť ukážky priestorov, aké vzniknú v zóne Pribinova, okrem iného tu bude jeden vzorový byt, jedna vzorová kancelária a jedna vzorová hotelová izba. Súčasťou objektu bude aj občerstvovacie zariadenie pre návštevníkov. Pavilón sa nebude rozprestierať na celej ploche súčasného „divokého“ parkoviska, časť pozemku sa bude počas výstavby v zóne Pribinova využívať ako stavebný dvor. Návštevníci pavilónu budú mať k dispozícii aj niekoľko parkovacích miest, ktoré na rozdiel od súčasných budú vybetónované.

Spoločnosť Ballymore Properties má túto plochu v nájme, nedávno na ňom dala rozmiestniť tabule upozorňujúce, že vstup do tohto priestoru a parkovanie na ňom je na vlastné riziko. Vozidlá tu ešte stále parkujú, je však iba otázkou času, kedy bude pozemok oplotený. Po uzatvorení plochy pri ministerstve vnútra a po následnom neskoršom začatí výstavby centra Eurovea v zóne Pribinova, ktorá sa začne na jar budúceho roku, obyvatelia a návštevníci mesta dočasne prídu o jednu z posledných možností parkovať v centre mesta zadarmo. Bezplatné parkovanie tu bude možné po dokončení výstavby – v prvej etape výstavby mestského centra Eurovea sa má vybudovať vyše 1700 nových parkovacích miest. Možnosti parkovania v tejto časti mesta sa tak v porovnaní so súčasnosťou podstatne rozšíria.

Páčil sa vám článok?