Zelenú plochu pred stanicou chcú zastavať

6.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedna z najväčších mestských častí Nové Mesto zaslala 28 návrhov zmien do územného plánu. Napríklad na mieste plochy priamo pred železničnou stanicou Nové Mesto navrhuje miestny úrad zmenu jej využitia.

Plocha je definovaná ako miesto vhodné na parky, sadovnícke a lesoparkové úpravy. Poslanci miestneho zastupiteľstva sa ešte v roku 2004 uzniesli, že miesto sa môže zmeniť na občiansku vybavenosť celomestského a nadmestského významu. Zámerom využitia je stavba administratívnej budovy a hotela.

Z ďalších návrhov tejto mestskej časti vyplýva, žeby mohla prísť aj o miesta vyčlenené pre zelené plochy, šport, telovýchovu a voľný čas. Týka sa to zmeny využitia časti územia v areáli Istrochemu na Odborárskej ulici. Ide o zmenu v prospech využitia na zmiešané územia obchodu a výrobných a nevýrobných služieb. Zámerom je postaviť distribučné a veľkoobchodné centrum, namiesto zelene.

Plochy na šport by mohli zas zaniknúť na úkor výstavby bytov s občianskou vybavenosťou na mieste bývalého štadióna, na Nobelovej ulici. Športová funkcia územia by v prípade akceptovania návrhu zanikla aj na Mierovej kolónii, takisto na mieste bývalého štadióna a to rovnako - v prospech bytovej výstavby.

Mestská časť Nové Mesto žiada aj definovať pravidlá a zásady na umiestňovanie reklamných a informačných zariadení na území celého mesta.

(rob)
Páčil sa vám článok?