Pri Poluse vyrastie aj tretia veža

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pri Polus City Centre vyrastie aj tretia výšková budova - Millennium Tower III, ktorá bude výškou porovnateľná s rozostavanou „dvojkou“. Je pravdepodobné, že s jej výstavbou sa začne ešte v tomto roku.

Uviedol to Gábor Zászlós, predseda predstavenstva akciovej spoločnosti TriGranit Office, ktorá je dcérskou spoločnosťou TriGranit Development Corporation (TDC). Ako dodal, ešte nie je definitívne rozhodnuté, či tretia veža bude slúžiť administratívnym účelom, alebo v nej budú veľkoplošné byty vyššieho štandardu s najmodernejším zabezpečovacím systémom v prípade neprítomnosti alebo dovolenky nájomcu. Podľa jeho slov by v prípade, že by v Millenium Tower III boli byty, komplex okolo Polusu takýmto rozšírením funkcií opäť získal určité prvenstvo na slovenskom trhu.

Pripomeňme, že Polus City Center je v prevádzke od novembra 2000 a od marca 2001 slúži svojmu účelu 18-poschodová administratívna budova Millennium Tower I, v ktorej je dovedna 19 600 m2 nájomnej plochy. V súčasnosti je celá prenajatá štyrom spoločnostiam Eurotel, IBM, GlaxoSmithKline a Honda. V prvej polovici mája bola dokončená hrubá stavba druhej, 20-poschodovej veže Millennium Tower II, ktorá bude slúžiť na administratívne účely a skolaudovaná by mala byť už v septembri tohto roka. V tejto budove bude k dispozícii 22 600 m2 prenajímateľnej kancelárskej plochy.

Spoločnosť TDC vznikla v roku 1997 a stala sa lídrom pre výstavbu a obchod s nehnuteľnosťami v strednej Európe. V jej akcionárskej štruktúre figurujú Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR), AIG Central Europe Fund, prominentný obchodník Sándor Demjan a jedna z najväčších severoamerických spoločností na trhu s nehnuteľnosťami firma TrizecHahn Corp.

(lau)
VIZUÁL - Stafford Haensli Architect
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie