Nový bytový dom na Dlhých dieloch

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nový bytový dom s občianskou vybavenosťou vyrastie onedlho na Dlhých dieloch. Byty sú určené konzervatívnejším užívateľom, ktorí sa chcú v tejto lokalite usadiť dlhodobo.

Dom bude mať sedem nadzemných podlaží s 37 komfortnými bytmi a výškovo doplní existujúcu okolitú zástavbu. Byty s hlbokou lodžiou sú orientované na slnečnú stranu. Typicky mestský parter domu bude slúžiť pre malé prevádzky služieb vyššej občianskej vybavenosti. Bytový dom bude mať jednoduchú bielu fasádu, ktorá bude na určitých častiach oživená farebnými doplnkami.

Pôdorys domu má dvojkrídlový charakter. Bude mať aj pavlač orientovanú do dvora smerom na severovýchod. Posledné podlažie bude ustúpené. Vďaka tomu vznikne dostatok priestoru pre terasy, ktoré ponúknu vyšší štandard bývania. Na prvom nadzemnom podlaží, v časti zapustenej vo svahu, budú garážové priestory pre sedemnásť parkovacích miest. Ďalších pätnásť parkovacích miest bude na parkovisku na streche a sedemnásť parkovacích miest na parkovisku na teréne pri objekte. Dopravné napojenie bude z Tománkovej ulice.

(brn)
Páčil sa vám článok?