Medzi Radlinského a Mýtnou chcú postaviť polyfunkčný dom s 22-podlažnou vežou

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Veľký polyfunkčný dom s 22-podlažnou výškovou časťou chce vybudovať spoločnosť, za ktorou stojí rakúsky kapitál, postaviť na území medzi Mýtnou a Radlinského ulicou.

V dome by mali byť nielen byty, ale aj študentský internát, obchody, kancelárie i športovo-spoločenské priestory. V trojpodlažných podzemných garážach má byť takmer tristo parkovacích miest a obojsmerný vjazd do nich je navrhnutý z Mýtnej ulice. V parteri je navrhnuté prepojenie Mýtnej a Radlinského ulice vo forme pešej a nákupnej pasáže doplnenej o zelené plochy, ktorá má podľa predstáv projektantov prispievať k mestotvornosti prostredia. Na vyšších nadzemných podlažiach sú navrhnuté kancelárie a študentský internát, do ktorého by sa malo vchádzať z Mýtnej ulice, pričom z tejto strany by sa mali nachádzať aj spoločné priestory pre študentov a kaviareň. Do Radlinského ulice majú byť orientované jednak kancelárske priestory, jednak byty, ktoré budú v horných „uskočených“ podlažiach.

Vnútorné členenie budovy má byť čitateľné aj navonok. Časť, v ktorom má byť internát a byty, má mať 8, 14 a 22 nadzemných podlaží, administratívna časť orientovaná do Radlinského ulice 8 alebo štyri podlažia. Bytov má byť dovedna 67 (trojizbové, mezonety), v internáte je navrhnutých 383 izieb, z toho 335 jednolôžkových a 48 dvojlôžkových. Projekt ráta aj so zeleňou, a to aj na strechách objektu.

Výškové členenie budovy reaguje na stupňujúcu sa výškovú hladinu v smere od Račianskeho mýta (spoločnosť I.P.R. Slovakia tu pripravuje výstavbu 13-podlažnej budovy) po centrálu Národnej banky Slovenska s 33 nadzemnými podlažiami. Začatie výstavby novej dominanty sa predpokladá ešte v tomto roku, ukončená by mala byť o 26 mesiacov.

Páčil sa vám článok?