Zámer výstavby hotela Snežienka ožíva

2.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zámer spoločnosti Snowdrop postaviť na mieste bývalej výletnej reštaurácie Snežienka hotel po niekoľkých mesiacoch mlčania opäť ožíva. Zdá sa, že investor aj napriek mnohým negatívnym ohlasom myslí svoje plány vážne.

Svedčí o tom projekt, ktorý nedávno mesto dalo na verejné pripomienkovanie. Bol posúdený už aj z hľadiska vplyvov na životné prostredie. Do zámeru môžu občania nahliadnuť na magistráte ešte do 9. októbra tohto roka.

V prípade povolenia výstavby pôjde o prvý nový hotel v rekreačnej zóne Železnej studienky v tomto storočí. Investor získal zatiaľ kladné hodnotenie z hľadiska vplyvov činnosti na životné prostredie. Stavbu považuje ministerstvo životného prostredia za prijateľnú a investíciu za realizovateľnú. 

Investor uvádza, že ide o „rekonštrukciu“ čiastočne 3-podlažnej stavby nefunkčnej reštaurácie Snežienka. Predpokladá, že s výstavbou začne v apríli 2008 a dokončí ju v októbri 2009.

Poslanci mestskej časti Nové Mesto schválili prenájom pozemkov s celkovou plochou 1146 štvorcových metrov na 99 rokov spoločnosti Snowdrop ešte v júni 2006. Výška ročného nájomného v prospech mestskej časti bola dohodnutá vo výške 286 500 korún a predpokladané náklady na stavbu sú 145 miliónov korún. Verejnosti mal komplex začať slúžiť pôvodne na jar alebo v lete 2008.

Vybudovanie hotelových zariadení na Železnej studienke by pravdepodobne výrazne zasiahlo do rekreačného a oddychového charakteru tejto zóny. Verejnosť poburujú aj snahy postaviť na Železnej studienke hotel. Negatívny postoj k tomuto zámeru majú aj Mestské lesy Bratislava. V Hornej Mlynskej doline nie je napríklad vybudovaná kanalizácia a celá nedávna rekonštrukcia Cesty mládeže sa robila s ohľadom na pešiu a cyklistickú turistiku.

(rob)
Páčil sa vám článok?