Výstavba Lakeside Park pokračuje skeletom veže

24.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba 22-poschodovej veže komplexu Lakeside Park pri jazere Kuchajda, oproti železničnej stanici v mestskej časti Nové Mesto, aj naďalej pokračuje prácami na železobetónovom skelete budovy a priľahlých podzemných garážach.

Ako uviedol manažér projektu TriGranit Development Corporation Juraj Holka, v súčasnosti sa dokončuje stropná doska na desiatom nadzemnom podlaží a jadro budovy na 12. nadzemnom podlaží. Podľa Juraja Holku sa taktiež začína inštalovať fasáda a technické zariadenie budovy, rovnako sa pracuje aj na dopravenom pripojení.

Na prvej veži sú založené všetky objekty a spodné časti železobetónových skeletov a vykonané preložky inžinierskych sietí, v najbližšom období by sa po dokončení objektu podzemného parkoviska malo začať s konečnými terénnymi úpravami.

Termín ukončenia Lakeside Park Fáza 1, ktorý je plánovaný na prvý štvrťrok 2008, je v súčasnosti reálny. Stavba pokračuje v zmysle schváleného stavebného povolenia, k drobným zmenám však dochádza v súvislosti s výberom konkrétnych výrobcov technických zariadení. Počas samotnej výstavby už investor riešil s generálnym dodávateľom viacero problémov, ich riešenie však na harmonogram vplyv nemalo. Juraj Holka nepredpokladá, že by malo dôjsť k nárastu nákladov na výstavbu, naďalej sa teda počíta so sumou približne 44 miliónov eur.

Komplex Lakeside Park budú tvoriť iba administratívne a obchodné priestory, s bytmi sa v súčasnosti nepočíta. Prvá veža projektu Lakeside Park pritom poskytne administratívne priestory triedy A s prenajímateľnou plochou o rozlohe 24 800 metrov štvorcových.

Podľa vyjadrení TriGranit teamu poskytne Lakeside Park nájomníkom a návštevníkom príjemné prostredie a súčasnú architektúru zasadenú do mierne sa zvažujúceho parku s lavičkami, ktorý bol projektovaný holandskými záhradnými architektami spoločnosti Copijn Utrecht. Hlavnou črtou parku vizuálne nadväzujúceho na areál jazera Kuchajda bude rôznorodosť vysokej a okrasnej zelene, chodníkov pre peších a parkovej architektúry. Celý komplex s rozlohou takmer 88-tisíc metrov štvorcových by mal byť hotový do roku 2013. Projekt počíta aj s 1 850 parkovacími miestami v troch podlažiach podzemných garáží.

Spoločnosť TriGranit Development Corporation pôsobí v Bratislave viac ako desať rokov. Počas tohto obdobia preinvestovala viac ako 144 miliónov eur.

(sita)
Páčil sa vám článok?