Na prerokovaní výstavby Westend iba jeden občan

20.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na verejnom prerokovaní zámeru výstavby areálu West End Business Park v Bratislave bol jeden zástupca občanov - Ľubica Trubíniová z Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia.

Westend Business Park plánujú postaviť na Patrónke medzi Dúbravskou a Lamačskou cestou v mestskej časti Karlova Ves, jej navrhovateľom je spoločnosť Botus. Podľa návrhu Westend Business Park tvorí administratívny komplex Westend Quadrant a administratívno-obchodný komplex Westend Crossing. V oboch komlexoch bude pracovať vyše 4400 zamestnancov.

Prvý komplex má mať osem až deväť nadzemných podlaží a druhý sedem až osem, pod oboma majú byť tri podzemné podlažia s 1604 parkovacími miestami. V jednom z komplexov je naplánovaná materská škola, ktorej spoločnosť Botus zabezpečí všetky hygienické a priestorové podmienky. Deti v materskej škole aj zamestnancov má chrániť proti hluku zdvojená fasáda.

V súčasnosti je v areáli plánovanej výstavby 6914 m2 zelene a po výstavbe sa jej rozloha zvýši na 8506 m2, povedal spracovateľ projektu Tomáš Šembera zo spoločnosti Ekojet. Zároveň uviedol, že pre výstavbu sa bude posudzovať výrub 212 stromov, nedotkne sa však už existujúcej lipovej aleje. Z novej zelene bude tvoriť väčšinu strešná zeleň.

Začiatok výstavby Westend Quadrant sa predpokladá na prvý kvartál 2008 a jej ukončenie na prvý kvartál 2010. Westend Crossing by mali začať stavať v prvom kvartáli 2010 a dokončiť ho v roku 2012.

(tasr)
Páčil sa vám článok?