V Pressburgcentre na Pribinovej ulici budú špičkové administratívne priestory

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Výšková budova bývalého Presscentra na Pribinovej ulici, ktorá sa neskôr premenovala na Pressburgcentrum, prechádza totálnou rekonštrukciou, po ktorej sa zmení na špičkové business centrum.

Ako nám povedal Maroš Sýkora za spoločnosti J&T Global, ktorá má objekt v správe a aranžuje financovanie jeho rekonštrukcie, už je rozhodnuté, že z Pressburgcentra bude business centrum s plochou asi 50-tisíc štvorcových metrov. „Bude teda jedno z najväčších centier v meste,“ uviedol. Po rekonštrukcii tu budú špičkové kancelárske priestory. V súčasnosti sa v objekte vykonávajú čistiace práce, vymieňajú sa technológie a čistia sa interiéry. Samotná rekonštrukcia by sa mala začať v lete a ukončená by mala byť do jedného roku, teda v lete 2006 by sa sem mohli nasťahovať klienti. Výška tejto investície sa bude pohybovať okolo dvoch miliárd korún.

Rozsah rekonštrukcie bude podobný ako v prípade výškovej budovy Westend Tower na Patrónke, ktorú rekonštruovala spoločnosť J&T Global. Objekt teda bude očistený až na železobetónový skelet, ostane len konštrukcia a všetko sa bude robiť nanovo. Zmení sa aj vonkajší vzhľad objektu, pretože fasáda musí korešpondovať s objektmi, ktoré vyrastú v susednej zóne Pribinova. Podľa M. Sýkoru sa v súčasnosti spracováva architektonická štúdia, ktorá rieši nielen vzhľad samotnej budovy, ale aj vzhľad jej okolia, ktoré by malo byť podstatne príjemnejšie a estetickejšie, ako je to v súčasnosti.

Budova už vlastne vtedy, keď bola postavená, bola riešená ako business centrum, aj keď v čase jej výstavby (ešte v období socializmu) sa tento výraz u nás nepoužíval. Boli tu kancelárske priestory, jedáleň, reštaurácia, pošta, banka a iné služby. „Tieto služby budú po rekonštrukcii oproti pôvodnému stavu rozšírené a budú, samozrejme, vo vyššom štandarde,“ konštatoval M. Sýkora. Ako dodal, v rámci rekonštrukcie objektu by sa mali vyriešiť aj podzemné garáže, parkovanie na povrchu je zabezpečené. Vyriešiť by sa mala aj otázka tlačiarne a distribučného strediska, pretože nie je vhodné, aby sem neustále chodili kamióny, ako je to dnes. Je predpoklad, že zmenami by mala prejsť aj susedná budova TASR, ktorá však patrí štátu. „Ak je tu záujem o vybudovanie novej obchodnej zóny mesta, mal by aj štát či mesto priložiť ruku k dielu,“ uzavrel M. Sýkora.

(juh)

Páčil sa vám článok?