Nákupné stredisko Jadran je minulosťou

5.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nákupné stredisko Jadran na Nevädzovej ulici v uplynulých dňoch začali búrať. Má ho nahradiť polyfunkčný komplex Retro, investor jeho výstavby sľubuje, že v ňom budú lepšie služby, než boli v Jadrane.

Obyvatelia okolitých ulíc prišli o takmer pol stovky rôznych obchodov a služieb, vrátane lekárne a mimoriadne vyťaženej pošty. Všetky tieto prevádzky sa odsťahovali z Jadranu už na jar, keď sa predpokladalo začatie búracích prác. Oproti pôvodným plánom sa o niekoľko mesiacov oddialilo a o to dlhšie sa bude celé sídlisko Trávniky, uprostred ktorého Jadran stál, musieť zaobísť bez širokého spektra služieb, ktoré toto nákupné stredisko poskytovalo.

Zatvorenie pošty v Jadrane však nepriamo pocítili aj obyvatelia vzdialenejších ulíc - tisícky obyvateľov Trávnikov majú od jej uzatvorenia za dodávaciu poštu pracovisko Slovenskej pošty Bratislava 29 na Tomášikovej ulici 22 pri Martinskom cintoríne, kde sa odvtedy vytvárajú dlhé rady.

Predstavitelia investorskej skupiny Centaurea, ktorá na mieste Jadranu plánuje postaviť polyfunkčný komplex Retro, sľubujú, že služby, ktoré budú v novom komplexe, budú lepšie ako predtým. Okrem supermarketu tu opäť bude pošta, dve bankové expozitúry, gastronomické zariadenia, obchody, drogéria, lekáreň i ďalšie služby. Majú tu byť vytvorené priestory aj na relax, športové vyžitie, stretávanie a prechádzky.

Vyriešené bude aj prepojenie terás na Rumančekovej a Muškátovej ulici s novým obchodným centrom, do ktorého bude bezbariérový prístup. Vo výškovej časti komplexu by malo byť asi 300 bytov. Investor odhadol dobu trvania výstavby podnože, v ktorej by mali byť sústredené spomenuté prevádzky služieb a obchodu, na jeden a pol roka. Orientačným termínom dokončenia celého komplexu boli pôvodne letné mesiace roku 2009, až čas ukáže, do akej miery bol tento údaj reálny.

(juh)
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?