O výstavbe Novej Cvernovky bude verejná diskusia

10.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí magistrát organizuje verejné prerokovanie zámeru výstavby komplexu Nová Cvernovka - Century Residence. Bude v stredu 22. augusta o 17:00 h na prvom poschodí Primaciálneho paláca. Verejnosť môže svoje písomné stanovisko doručiť na ministerstvu životného prostredia najneskôr do 6. septembra.

Ministerstvo životného prostredia už nežiada o správu o hodnotení návrhu Polyfunkčného komplexu Nová Cvernovka - Century Residence. Túto správu nahradí zámer činnosti. Doň je možné nahliadnuť, robiť si z neho výpisy, odpisy alebo kópie od 8. augusta do 6. septembra na prízemí magistrátu na Primaciálnom námestí.

Areál bývalého závodu MDŽ medzi Miletičovou, Trnavskou a Jégého ulicou v bratislavskom Ružinove, tzv. Cvernovky, plánuje spoločnosť Immoeast Slovakia do roku 2011 zastavať viacúčelovými výškovými budovami. Investor chce v rámci projektu s názvom Century Residence postaviť 34- a 25- poschodovú a dve osemposchodové budovy. Malo by v nich byť 230 bytov a 172 apartmánov na ploche 40-tisíc štvorcových metrov.

Okrem bytov tu majú byť aj relaxačné, športové a reštauračné priestory a 543 parkovacích miest. Investor chce s výstavbou začať v apríli budúceho roka, náklady by mali presiahnuť 1,6 miliardy korún.

(sita)

Páčil sa vám článok?