Mesto prevzalo už 95 obecných bytov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Generálny investor Bratislavy minulý týždeň odovzdal mestu Bratislava 95 bytov v novopostavenom obytnom dome na Janotovej - Tománkovej ulici na Dlhých dieloch v mestskej časti Karlova Ves.

GIB postavil byty za 123-miliónov korún, z toho štátna dotácia predstavuje vyše 33,5 milióna. Bytový dom postavila spoločnosť OTYK-invest, ktorá sa stala víťazom verejnej súťaže. Realizácia stavby sa začala v apríli 2004.

Bytový dom je 9-podlažný s jedným podzemným podlažím. Prístup do objektu je z Tománkovej. V objekte sa nachádza 12 garážových státí na jednom nadzemnom podlaží, celkový počet parkovacích státí, ktoré prislúchajú k bytovému domu, je 85, z toho tri sú vyhradené pre telesne postihnutých.

Súčasťou stavby je aj obslužná komunikácia, chodníky, spevnené plochy, parkovacie miesta, verejné osvetlenie, prípojky plynu, telefónu, vody a kanalizácie, teplovodná prípojka, kontajnerové stojiská, sadové úpravy, detské ihrisko a oporné múry, ktoré bolo potrebné realizovať vzhľadom na náročný svahovitý terén.

Počas realizácie sa konali pravidelné kontrolné dni, kde sa za účasti zhotoviteľa, investora, projektanta a ďalších účastníkov výstavby riešili vzniknuté technické problémy a vyhodnocoval sa odsúhlasený harmonogram postupu výstavby.

V úzkej spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves a stavebnými úradmi sa dielo podarilo dokončiť ešte v apríli a je predpoklad, že začiatkom mája sa budú môcť do bytového objektu sťahovať prví nájomníci.

Páčil sa vám článok?