Pri TESCO Lamač bude obchodná galéria

20.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hypermarket TESCO Lamač sa v dohľadnom čase rozšíri o nákupnú galériu, ktorá by mala vyrásť v jeho bezprostrednom susedstve. Výstavba by sa mala začať už vo februári budúceho roku.

Nákupnú galériu by mali tvoriť dva samostatné objekty výškou prispôsobené existujúcej stavbe. Jeden z nich je navrhnutý v priestore pred jestvujúcou vstupnou fasádou hypermarketu na mieste, kde je dnes povrchové parkovisko, druhý na voľnej zelenej ploche na juhovýchod od hypermarketu.

Obe nové budovy majú byť dvojpodlažné, pričom prvé podlažie má plniť funkciu parkovacej garáže s 257 parkovacími miestami. Prístup na druhé podlažie, na ktorom majú byť obchodné priestory, prevádzky rýchleho občerstvenia, (food court), kancelárie pre manažment a zázemie pre zamestnancov, umožnia travelátory, výťahy a schodisko. Je predpoklad, že okrem potravinárskeho tovaru sa tu bude predávať aj nepotravinársky sortiment - odevy, obuv, galantéria, elektronika, nábytok a podobne.

Dopravné riešenie zostane v porovnaní so súčasným stavom viac-menej nezmenené, pribudnúť má nové napojenie na Lamačskú cestu. V úseku medzi Lamačskou cestou a hypermarketom bude zaistený obojsmerný prejazd tak, aby zásobovacie vozidlá vychádzali od zásobovacieho dvora priamo na Lamačskú cestu a neprechádzali okolo novej galérie.

Návrh ráta aj s presadením existujúcej zelene na nové miesta a ďalšími sadovými úpravami. Náklady na výstavbu presiahnu sumu 400 miliónov korún, jej ukončenie sa predpokladá koncom budúceho roka.

(juh)

Páčil sa vám článok?