Polyfunkčný objekt Platan už dokončili

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Junáckej ulici v uplynulých dňoch dokončili športovo-polyfunkčný objekt Platan. Jeho výstavba trvala necelé dva roky - začala sa 28. mája 2003 a skončila sa začiatkom apríla tohto roka.

Ako uviedol starosta mestskej časti Richard Frimmel, opäť sa raz potvrdilo, že korektné vzťahy a dobrá spolupráca, na ktorú novomestská samospráva stavila, platí aj dnes. Mestská časť má na serióznych investorov šťastie. Tak ako spoločnosť TriGránit, ktorá vybudovala Polus City Center a výškové budovy Millennium Tower I a II, aj spoločnosť ICT Istroconti, ktorá je investorom výstavby objektu Platan, už v Novom Meste preukázala svoj profesionálny prístup k práci. Račianska ulica číslo 81, 83 a 85, Trnavská číslo 3 a 5, Kukučínova číslo 22 a 24, historicky zaujímavý dom na rohu Vajnorskej a Českej, vozovka na Junáckej ulici, polyfunkčný dom na Vajnorskej, ktorý sa v roku 2001 stal Bytovým domom roka, to všetko sú ukážky profesionality tejto spoločnosti na území Nového Mesta. Platan je akoby pokračovaním existujúcej zástavby, neruší prostredie staršieho komplexu Nová Doba. „Je vyznamenaním pre tvorcov, keď ľudia, ktorí prechádzajú okolo poznamenajú, že je to zaujímavá stavba a niektorí ju dokonca už nazvali Nová Doba IV,“ uviedol R. Frimmel. „Vďaka patrí všetkým - projektantovi, dodávateľom, investorovi.“

Platan skrášlil prostredie a je prínosom k postupnému vytvoreniu budúceho nového mestského centra so spoločensko-športovým zameraním, kde sa budú ľudia radi stretávať. Do Polus City Centra denne vojde v súčasnosti denne niekoľko desiatok tisíc návštevníkov, štadióny a tréningové ihriská v okolí sú k dispozícii športovcom, areál Kuchajda je miestom rekreačného športu, kultúry a spoločenského vyžitia občanov, a po vybudovaní objektu na Tomášikovej ulici Lakeside Office Park v réžii spoločnosti TriGránit bude toto centrum kompletné.

Podľa Mariána Horvátha, generálneho riaditeľa akciovej spoločnosti ICT Istroconti koncepcia športovo-polyfunkčného objektu Platan vychádza zo štýlu komplexu lokality Nová Doba. Objekt má za cieľ skĺbiť život obyvateľov a športovcov z celého Slovenska, ale i zahraničia, ktorí tu v prípade angažmán nájdu svoj dočasný domov. Ako potvrdil projektant Juraj Polyak, jeho cieľom bolo citlivo vsadiť objekt do prostredia, prispôsobiť ho z architektonického hľadiska objektom Novej Doby, budovaným v rokoch 1932-33, a to sa mu podľa vlastných slov aj podarilo.

V polyfunkčnom objekte Platan je spolu 78 jedno- až päťizbových bytov, jedenásť priestorov pre podnikateľské účely (obchody, služby, stravovanie), štyri zariadenia pre administratívu, 101 parkovacích miest v podzemí, ďalších 70 je na úrovni komunikácie.

Páčil sa vám článok?