Vančurovu ulicu opravia v tomto roku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na zlý stav Vančurovej ulice, situovanej pod Kolibou, nás upozornil čitateľ Pavol Macko. Komunikácia podľa jeho slov bola zrekonštruovaná, pričom je teraz v horšom stave ako predtým.

Ako nám povedal, na problém viackrát osobne upozorňoval samosprávu v mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, kde sa ulica nachádza. Poukázal na to, že na opravu komunikácie sa zbytočne vyhodili státisíce korún. Dodal, že po jeho sťažnostiach mu starosta Nového Mesta sľúbil, že ulica bude opäť rekonštruovaná. Napriek tomu sa obrátil aj na našu redakciu. My sme si vyžiadali od mestskej časti vyjadrenie k problému. Ako sa uvádza vo vyjadrení, doteraz uskutočnené práce na Vančurovej ulici (šlo o rekonštrukcie inžinierskych sietí - vodovod a kanalizáciu) realizovala v plnom rozsahu Bratislavská vodárenská spoločnosť, nie mestská časť Bratislava - Nové Mesto. „Žiadna prvá rekonštrukcia komunikácie vykonávaná mestskou časťou, ktorá stála státisíce, sa teda nerealizovala, čo bolo občanovi Pavlovi Mackovi vysvetlené písomne i osobne,“ uvádza sa vo vyjadrení. „O rekonštrukcii tejto ulice Nové Mesto uvažovalo už dávnejšie, nemalo však zmysel realizovať rekonštrukciu komunikácie pred rekonštrukciou inžinierskych sietí. Naopak, samospráva Nového Mesta dala v r. 2004 v rámci investičných a rozvojových programov spracovať štúdiu možného riešenia Vančurovej ulice a táto akcia bola zaradená a schválená Miestnym zastupiteľstvom Bratislava - Nové Mesto v rámci rozvojových programov na realizáciu v decembri 2004.“

Podľa vyjadrenia mestskej časti sa v súčasnosti sa spracováva projektová dokumentácia, pričom termín jej vyhotovenia je do konca apríla. Po spracovaní projektu bude vypísaná verejná súťaž na zhotoviteľa. Realizácia prác - vybudovanie nového zdrsneného povrchu vozovky - je naplánovaná na druhý polrok tohto roka.

Na rozvojové programy v tomto roku vyčlenila mestská časť 68,8 milióna korún. Medzi ne je zaradená aj rekonštrukcia Vančurovej ulice, ktorá si vyžiada približne 2,7 milióna korún.

Páčil sa vám článok?