Havária oddiali dokončenie námestia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Príčina zrútenia stropov podzemných garáží na Námestí svätého Františka v Karlovej Vsi bude známa do konca apríla. Havária spôsobí oddialenie dokončenia námestia asi o pol roka.

Ako uviedol starosta Karlovej Vsi Bystrík Hollý, stavba garáží je uzavretá. Námestie, ktoré malo byť pôvodne dokončené v máji, dokončia pravdepodobne až v novembri.

Mestská časť, ktorá rátala s dokončením námestia v pôvodnom termíne, medzičasom objednala aj trávnik, ktorý mal byť na ňom položený. Teraz rieši otázku, čo s ním urobí, zatiaľ nemá žiadne oficiálne vyjadrenie od vyšetrovateľov a ani od stavebníka, ktorým je firma OTYK Invest. Táto spoločnosť zabezpečuje výstavbu celého komplexu objektov na novom centrálnom karloveskom námestí, kde sa nachádza okrem iného aj budova novej radnice a polyfunkčný objekt s polkruhovým pôdorysom.

Príčiny zrútenia stropu garáží zatiaľ oficiálne nie sú známe. Až do uzávierky tohto vydania novín sme sa pokúšali získať vyjadrenie od stavebníka a aj od pracovníkov Štátnej stavebnej inšpekcie, ktorá sa na zisťovaní príčin tejto udalosti podieľa. Podľa dostupných informácií by mali byť výsledky vyšetrovania známe do konca apríla.

Páčil sa vám článok?