Voľby 2022: Najväčšie mestské časti hlásia bezproblémový začiatok

29.10.2022

Zdroj: Marian Dekan

Páčil sa vám článok?

Bezproblémový začiatok spojených samosprávnych volieb hlásia aj štyri najväčšie bratislavské mestské časti. Všetky volebné miestnosti boli otvorené včas. Pre TASR to potvrdili hovorcovia miestnych samospráv.

 "Všetky okrsky, 34, v rámci mestskej časti boli otvorené o 7.00 h. Už boli vo volebných miestnostiach aj prví voliči," uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Rovnako bezproblémovú situáciu eviduje aj mestská časť Petržalka s 95 volebnými okrskami. "Všetky boli otvorené načas," povedala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Otvorené sú tiež všetky volebné miestnosti v Novom Meste so 45 volebnými okrskami. "Voľby prebiehajú nerušene, bez personálnych i technických problémov," poznamenal Ján Borčin z miestneho úradu.

Bezproblémové otvorenie volebných miestností hlási aj Ružinov so 70 volebnými okrskami, čo potvrdila Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Voliči si vyberajú predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) i poslancov krajského zastupiteľstva, primátora Bratislavy a poslancov mestského zastupiteľstva, ako aj starostov mestských častí a poslancov do miestnych zastupiteľstiev. Volebné miestnosti sú otvorené do 20.00 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?