Starosta Kusý má v Novom Meste súpera! Postavil ho primátor Vallo

24.5.2022
Matúš Čupka

Zdroj: cupka2022.sk

Páčil sa vám článok?

Na starostu bratislavského Nového Mesta bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidovať aj aktivista, zakladateľ Zelenej hliadky a terajší šéf oddelenia životného prostredia a dopravy na miestnom úrade v Rači Matúš Čupka.


Svoju kandidatúru ohlásil v utorok na tlačovej besede. Čupka je spoločným kandidátom mestskej strany Team Bratislava, parlamentnej SaS a mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS). Podľa Matúša Čupku Nové Mesto potrebuje po 12 rokoch zmenu, do vedenia mestskej časti chce priniesť nasadenie a chuť do práce. 

“Ubehlo 12 rokov, odkedy sme s partiou ľudí, ktorým záleží na Novom Meste, založili organizáciu Zelená hliadka. Chceli sme čistejšiu a krajšiu mestskú časť, a tak sme na tom začali makať. Suplovali sme to, čo má robiť samospráva. Pred štyrmi rokmi som si povedal, že ak chcem dosiahnuť skutočnú zmenu v Novom Meste, aktivizmus nestačí. Kandidoval som na starostu a napriek tomu, že som získal silnú podporu, na víťazstvo to nestačilo. Motiváciu a chuť pracovať na zlepšovaní Nového Mesta k lepšiemu som však nestratil, práve naopak,” uviedol na tlačovej besede Matúš Čupka. 

Čupka v Novom Meste žije, s manželkou tam vychováva dve deti. "Trápi ma, že naša mestská časť stagnuje. Nové Mesto potrebuje po 12 rokoch nové pracovité vedenie, ktoré začne s nasadením presadzovať skutočné zmeny. Spolu s tímom som pripravený na tom pracovať, a preto kandidujem na starostu Nového Mesta,” vyhlásil Čupka. Matúš Čupka je zakladajúci člen mestskej strany Team Bratislava, ktorá ho na kandidatúru na starostu nominovala.

“Keď sme zakladali stranu Team Bratislava, Matúš Čupka bol jeden z prvých, ktorého sme na posilnenie nášho tímu oslovili. Keď sme sa rozprávali, akých kandidátov na starostov mestských častí budeme nominovať, Matúš bol našou jednoznačnou voľbou,” povedal líder Teamu Bratislava a bratislavský primátor Matúš Vallo. Matúš Čupka podľa Valla spravil všetko to, čo má dobre pripravený komunálny politik urobiť.

Ako aktivista sa podľa jeho slov snažil o lepšie životné prostredie a krajšie verejné priestranstvá, tlačil pritom na samosprávu. "Štyri roky pracoval na miestnom úrade, aby spoznal problémy a možnosti riešení aj z druhej strany. Spoznal mesto a svoju mestskú časť ako málokto z nás a nemám pochýb, že bude výborným starostom,” dodal primátor Vallo. Čupku v kandidatúre podporujú aj strany Sloboda a Solidarita a Progresívne Slovensko, ktoré s Teamom Bratislava do spojených komunálnych a župných volieb vytvorili spoločnú koalíciu. “Spolupráca župy, mesta a mestských častí je kľúčová pre celkový rozvoj metropolitného regiónu a skvalitnenie života jeho obyvateľov a obyvateliek. Som preto veľmi rád, že v jednej z najväčších bratislavských mestských častí nominujeme na starostu kandidáta, u ktorého sa môžeme spoľahnúť nielen na jeho pracovitosť, ale aj ochotu spolupracovať,” skonštatoval bratislavský župan Juraj Droba (SaS). 

Zdroj: Team Bratislava

​Team Bratislava

(nc,ts)

Páčil sa vám článok?