FOTO: Zdravotníkom na odberové miesto v Lamači prišiel dnes pomôcť aj profesor Vladimír Krčméry

23.1.2021

Zdroj: M.D.

Páčil sa vám článok?

Aj keď by človek predpokladal, že mestská časť Lamač nachádzajúca sa na okraji Bratislavy, bude aj pri celoplošnom skríningu stáť tak trochu bokom, opak je pravdou. Napríklad včera sa prišla na miestne odberové miesto v športovej hale pozrieť prezidentka SR Zuzana Čaputová v sprievode primátora Matúša Valla a dnes rady zdravotníkov v Lamači posilnil profesor Vladimír Krčméry...

Zdroj: FB Zuzana Čaputová

​Prezidentka Zuzana Čaputová a bratislavský primátor Matúš Vallo boli v piatok na odberovom mieste v športovej hale Na barine v Lamači.

Ako napísala hlava štátu na sociálnu sieť: "Pred náročným víkendom som na jedno z odberných miest prišla podporiť ľudí, ktorí testovanie zabezpečujú."

Zdroj: M.D.

Profesor Krčméry pomáhal pri analyzovaní vzoriek antigénových testov.

To, ako sa mestskej časti Bratislava - Lamač podarilo získať takú cennú posilu v podobe profesora Krčméryho, nám prezradil miestny starosta Lukáš Baňacký:  "Vo štvrtok mi Vlado zavolal, že sa mu páči ako to máme v Lamači nastavené a že by rád prispel k priebehu testovania spolu so svojimi kolegyňami. Tak sme ho zaradili do plánu služieb. Vlada mám rád, a vážim si na ňom, že je človekom, ktorý ľudí spája a myslím si, že jeho pôsobenie celkovo počas tohto obdobia je veľmi dôležité. Ďakujem mu a samozrejme aj všetkým zdravotníkom na odberových miestach aj v nemocniciach za ich obetavosť."

O tom, ako sú na celoplošný skríning pripravení v tejto mestskej časti, sme písali vo štvrtok aj na našom webe:

VIDEO: V Lamači zaviedli systém testovania zvýhodňujúci miestnych obyvateľov - ako im to zatiaľ funguje?

Aj mestská časť Lamač sa rozhodla pripraviť v rámci celoplošného skríningu jedno vlastné odberové miesto, ktoré v uplynulých dňoch čelilo obrovskému záujmu ľudí o testovanie. Filozofiou miestnej samosprávy je uprednostniť tunajších obyvateľov a preto vymysleli systém, vďaka ktorému sa nikto nemusí báť, že by sa nedostal na rad. A okoloidúcim sa doň stačí len postaviť...

Zdroj: M.D.

​Profesor Krčméry bol v Lamači vítanou posilou a pre celý tím obrovskou motiváciou...

​(ars)

Páčil sa vám článok?