VIDEO: Muž sa chcel nasilu dostať do obchodu - pracovníci SBS ho museli spacifikovať!

2.11.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Ku kurióznej, ale aj dosť vypätej situácii došlo pred jedným z bratislavských hypermarketov. V čase medzi 9 a 11 hodinou, ktorý je vyhradený pre seniorov sa doň chcel dostať muž evidentne mladší ako 65 rokov. Vchod do predajne na Bajkalskej ulici však strážili dvaja pracovníci Súkromnej bezpečnostnej služby, ktorí ho tam nechceli pustiť...

Video z priebehu incidentu sa dnes objavilo na sociálnych sieťach. Vidno na ňom muža v červenej vetrovke, ktorý stojí pred vchodom, ale ten strážia pracovníci SBS v modrých rovnošatách s nápisom SECURITY na chrbte. Podľa informácií od Petry, ktorá video zdieľala na svojom FB profile, si pán prišiel kúpiť vodu, ale nakoľko ešte nebolo 11 hodín a nemal viac než 65 rokov, tak mu v tom dvaja SBS-kári chceli zabrániť. Ten sa nahneval a strčil do staršieho z nich...

Ako celá situácia vznikla a čo sa dialo ďalej, si môžete pozrieť tu:  

Väčšina reakcií ľudí, ktorí video už videli, sa prikláňa na stranu ochrankárov. "Raz je tam zákaz vstupu, takže nevidím dôvod prečo sa tam cez ochranku dobíjať. Je to rovnaké, ako keby tam prišiel po otváracích hodinách... To že si dôchodca nakúpi aj po 11-tej, je úplne v poriadku, je to jeho rozhodnutie," píše Jozef.

"Takto dopadneš, keď nerešpektuješ pravidlá. Chleba si môžeš kúpiť aj neskôr. Alebo choď na pumpu v tom čase a kúpiš si hocičo, aby si sa napr. naraňajkoval," myslí si Róbert.

"Agresívny idiot, zaútočil na ochranku, ktorá ho následne spacifikovala. Normálny postup," tvrdí Miloslav. Naopak ženy násilné riešenie tejto situácie odmietajú. Aj priamo vo videu sa staršia pani vchádzajúca s vozíkom do predajne na zemi zápasiacich mužov pýta, či nemajú rozum. A rovnaký názor v diskusii na Facebooku vyjadrila aj Dominika: "To je choré! Zabudli sme, čo je ľudskosť."

"Agresívne počínanie muža sa však dá pochopiť, nakoľko možno vyplýva zo situácie, ktorá počas víkendu na Slovensku nastala, keď sobotu strávila väčšina obyvateľov čakaním v nekonečných radoch počas plošného testovania, v nedeľu si mnohí chceli ísť nakúpiť, ale obchody boli pre štátny sviatok zatvorené a keď sa doň tento smädný či hladný pán vybral v pondelok ráno, tak ho tam nechceli pustiť, pretože v tom čase majú vyhradený čas dôchodcovia. Pritom ide o opatrenie, ktoré tu bolo aj počas prvej vlny pandémie, ale napokon ho zrušili, nakoľko neviedlo k očakávaným výsledkom a ako vidno, tak skôr prispieva k vzniku takýchto vypätých situácií a incidentov," dodal Roman.

O vysvetlenie k danému incidentu z videa sme požiadali spoločnosť Billa, ktorá vysvetlila, že muž a do prevádzky nedostal, nakoľko chcel nakupovať v čase, ktorý má reťazec v rámci epidemických opatrení vyhradený pre seniorov. Incident sa stal pri vstupe do bratislavských predajni na Bajkalskej ulici. „Agresívny zákazník sa v čase seniorských hodín snažil vojsť do predajne, čomu sa snažili naši SBS pracovníci zabrániť. Po slovných i fyzickom útoku bola privolaná policajná hliadka,“ uviedla spoločnosť v oficiálnom stanovisku.

„Je nám veľmi ľúto, že naši zákazníci boli svedkami tejto situácie, my však máme povinnosť nevpustiť vo vyhradených hodinách do predajne nikoho mimo seniorov nad 65 rokov,“ uviedla hovorkyňa Billy Kvetoslava Kirchnerová. Billa dodáva, že odmieta informácie, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami, že daného zákazníka odmietla pustiť do predajne kvôli chýbajúcemu negatívnemu covid testu. „Nebudeme zákazníkov kontrolovať, či majú negatívny COVID test, pri vstupe do predajní však máme oznam o zákaze vstupu osôb okrem povolených výnimiek. Potraviny ako základnú životnú potrebu si môžu ísť do najbližších potravín zakúpiť aj ľudia, ktorí neboli otestovaní a teda nemajú certifikát.“

Slovenská pošta varuje pred podvodníkmi - žiadne peniaze im za balíky neplaťte!

V posledných dňoch doslova zaplavili mailové schránky Slovákov falošné maily, ktorých odosielateľom by mala byť podľa použitého loga Slovenská pošta. Avšak ide o podvodníkov, ktorí zneužívajú jej značku a snažia sa vymámiť od ľudí peniaze za doručenie balíka. Pošta pred týmito praktikami varuje aj na svojej webovej stránke a upozorňuje ľudí, aby si dali veľký pozor a nenaleteli...

Spoločnosť ďalej uviedla, že pri vstupe do predajní už teraz kontrolujem počet zákazníkov. „Ich počet je obmedzený na jedného zákazníka na 15 meter štvorcový predajnej plochy, zároveň kontrolujeme používanie dezinfekcie.“ „Kontrolovanie certifikátu s negatívnym výsledkom, ale aj ďalších výnimiek, ako napríklad či je naša predajňa najbližšou pre zákazníka od jeho bydliska, je nereálne. Okrem certifikátu by sme totiž mali kontrolovať aj iné doklady, napr. potvrdenia od lekára, že zákazník spadá pod stanovené výnimky, doklad o tom, že človek prekonal COVID-19 za posledných 90 dní a iné,“ dodala v stanovisku hovorkyňa spoločnosti Billa.

(ars)

 

Páčil sa vám článok?