V sobotu hádzali dlažobné kocky do policajtov a teraz im hrozí trest od 12 do 25 rokov!

20.10.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona dvom mužom, v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo počas víkendového protestného zhromaždenia pred Úradom vlády. Dvojica bola zadržaná priamo na Námestí slobody, kde hádzali dlažobné kocky do prítomných policajtov...

"Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného za krízového stavu. Obvineniu z uvedeného trestného činu už čelia dvaja muži – 31-ročný Martin J. z okresu Poprad a 31-ročný Pavel R. štátny občan Českej republiky," informoval médiá hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Mgr. Michal Szeiff. 

"Podľa zabezpečenej dôkaznej situácie obvinení muži v sobotu, krátko pred 16.00h po príchode vodného dela pred Úrad vlády SR začali hádzať kamene a dlažobné kocky do policajtov velených do bezpečnostného opatrenia. Hodené predmety opakovane zasiahli policajtov do prilby na hlave, hrude a viacerých miest na tele. Muži sa tohto konania dopustili za krízovej situácie – núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády SR. Policajti mužov obmedzili na osobnej slobode v priebehu uvedeného zhromaždenia, a eskortovali na príslušné policajné oddelenie," pokračoval Szeiff.

VIDEO: Polícia pred Úradom vlády zadržala niekoľko osôb - pri protestoch boli zranení aj traja mestskí policajti

Polícia počas sobotného protestu v Bratislave zadržala niekoľko osôb. Viac informácií poskytne, keď to situácia dovolí. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Na nepovolenú demonštráciu reagoval na sociálnej sieti aj primátor Matúš Vallo, ktorý tvrdil, že zranení boli aj traja mestskí policajti.

​"Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených. S podnetom na väzobné stíhanie sa prokurátor stotožnil," dodal policajný hovorca.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie