VIDEO: Na reportérku Kristínu Kovešovú zaútočili kameňmi pri nakrúcaní reportáže o zabíjačkách psov

21.9.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Televízna redaktorka Kristína Kovešová z Markízy je povestná tým, že sa nebojí pri nakrúcaní svojich reportáží ani nebezpečných situácií či konfrontácií. V piatok bola aj so štábom v obci Chminianske Jakubovany, kde chystali osadníci zabíjačku psa a nakoľko im ju spoločne s políciou a veterinármi prekazila, tak do nej začali hádzať kamene...

O tom, že na východe, teda presnejšie v obci Chminianske Jakubovany sa konajú zabíjačky psov, ktorých hlavným cieľom je výroba psieho sadla, teda presnejšie masti, ktorú osadníci predávajú v cenách od 30 do 150 eur, už Kristína Kovešová informovala vo svojich predošlých reportážach na Markíze. Keď sa dozvedela, že v piatok 18. septembra 2020 sa v osade na území katastra spomínanej obce má konať ďalšie zabíjanie psov na jatočné účely, tak vyrazila so svojím štábom do dediny. Autentické zábery si môžete pozrieť tu:   

Bratislavské noviny sa s Kristínou Kovešovou skontaktovali, aby sme sa jej opýtali či to bola pre ňu jedna z najťažších výrob, keďže na ňu v istej chvíli zo všetkých strán lietali kamene: "Myslím, že nie. Pri nakrúcaní reportáže o mafii v Seredi som sa viac bála. Ale pravdou je, že samotná lokalita Chminianskych Jakubovian je nebezpečná pre prípadných nepozvaných návštevníkov. A väčšie či menšie kamene tu lietajú z detských rúk smerom na autá či ľudí viac-menej pri každej príležitosti. Možno aj práve preto sa tie psie zabíjačky konajú práve tu, kde sa nikomu, kto by tomu aj mohol zabrániť, veľmi chodiť nechce. A problém je aj to nejako dokázať alebo zaznamenať, lebo aj keď vidíte, že psa majú zaveseného na trojnožke a chceli by ste to nafilmovať, tak okamžite nabehne sto osadníkov, ktorí vám v tom vlastnými telami zabránia. Mňa najviac mrzí, že sa pri našej piatkovej reportáži nepodarilo veterinárom odobrať im psa určeného na zabíjačku. Mohli mu tým zachrániť život," smutne dodala televízna reportérka. Podľa jej slov psiu masť kupujú najmä ľudia, ktorí veria tomu, že má liečivé účinky, keď si ju natrú na hruď napríklad pri zápale priedušiek. 

Zdroj: FB K.K.

​Z tejto snímky je zrejmé, že na trojnožke pred domom skončil pes a nie prasa...

(ars) 

Páčil sa vám článok?