Rekonštrukciu kúpaliska majú dokončiť do leta

14.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Kúpalisko v mestskej časti Lamač, ktorého rekonštrukcia sa začala v minulom roku, by malo byť sprístupnené verejnosti už počas tohtoročnej letnej sezóny. Investorom jeho obnovy je mesto Bratislava.

Celkové náklady na opravu kúpaliska boli stanovené na 32 miliónov korún. V minulom roku sa zrekonštruovalo za viac ako 16 miliónov korún, v tomto roku bolo zatiaľ preinvestovaných necelých 5 miliónov korún.

Do augusta je podľa hovorkyne magistrátu Evy Chudinovej potrebné ukončiť stavebné práce, sadové úpravy, vybaviť prevádzkovú budovu, skolaudovať a vydať užívacie povolenie.

Starostka Lamača Oľga Keltošová však vyjadrila nádej, že kúpalisko otvoria ešte pred začiatkom tohtoročnej letnej sezóny, teda v júni. Ide podľa nej o majetok mesta, ktorý sa desať až dvanásť rokov ničil.

Novému areálu bude dominovať trojitý bazén. Vedľa plaveckej „dvadsaťpäťky“ bude odpočinkový bazén s perličkami, vírivkou a ďalšími atrakciami, vedľa neho ešte detský bazén. Všetko podľa najnovších európskych hygienických noriem, s prepadovým žľabom, ustavičnou cirkuláciou a čistením vody a s technológiou ukrytou v podzemí. Pribudnú tiež nové šatne a prezliekarne v budove, v ktorej bude miestnosť plavčíka, zdravotníka a pre personál.

O občerstvenie návštevníkov kúpaliska sa zatiaľ postará bufet, kým sa nenájde investor na vybudovanie reštaurácie s celoročnou prevádzkou, s ktorou projekt tiež počíta. Totálnou rekonštrukciou prejdú aj trávnaté plochy a všetka zeleň na kúpalisku, vznikne detské ihrisko a ihrisko na plážový volejbal, nové oplotenie, ako aj kanalizácia.

(rob)
Páčil sa vám článok?