Bratislavské rafterky dobýjali Indiu

29.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jeden z najlepších kolektívov Bratislavy minulého roku, rafterky Mistral Air Slovakia, žnú úspechy nielen v Európe, ale už aj v ďalekej Indii. Šampiónky starého kontinentu z vlaňajška sa naposledy predstavili na 4. ročníku medzinárodných pretekov India Cup.

V konkurencii ženských a mužských družstiev sa preteky na búrlivej rieke Satluj zmenili na ďalšiu exhibíciu bratislavkých dievčat. Z hornatej provincie Himachal Pradesh sa vrátili s víťazstvom medzi ženami, hoci ako prezradila kormidelníčka raftu Zuzana Čunderlíková: „...našimi priamymi súpermi boli aj mužské posádky. V ženskej kategórii sa totiž nezišla silná konkurencia, preto sme sa rozhodli, že si sily porovnáme aj s mužmi.“

Celkove tak Mistral skončil v šprinte šiesty a v slalome obsadil dokonca druhú priečku za víťaznými Austrálčanmi. Mimoriadne dlhú trať absolvovali dievčatá v zjazde, v osemdesiatminútových pretekoch sa dlho držali na druhom mieste, no nakoniec prešli cieľom piate. Preteky v Indii boli pre zverenky trénera Štefana Lukačoviča výbornou prípravou na ďalší vrchol sezóny - majstrovstvá sveta v Kórejskej republike, kde dievčatá myslia na tie najvyššie méty!

(mm)
Páčil sa vám článok?