Do tretice konečne všetko najlepšie?

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

To, čo hokejový Slovan Bratislava pred sezónou avizoval, to sa splnilo už v predposlednom kole základnej časti Európskej hokejovej ligy.

Belasí si bez problémov vybojovali postup do štvrťfinále 4. ročníka tejto najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente a potvrdili predsezónne ambície svojich funkcionárov. Pre Slovan je tohtoročné štvrťfinále už tretím pokusom dostať sa medzi posledné štyri mužstvá. V sezóne 1996/97 neprešiel cez Dinamo Moskva, o rok neskôr cez českého majstra zo Vsetína, keď najmä odvetný duel vo Vsetíne stále fanúšikov belasých máta.

Tohtoročná jazda základnou skupinou mohla mať prívlastok spanilá, keby slovanisti už pod vedením novej trénerskej dvojice Hossa - Pokovič nezaváhali na ľade rakúskeho Villachu. Prehra 1:3 síce nemala vplyv na konečné umiestnenie, bola však akoby predzvesťou ďalšej ligovej blamáže, tentoraz prehry na ľade posledného tímu tabuľky, Košíc, 2:3... Našťastie, liga je liga, pohár pohár a priaznivci Slovana veria, že v januárovom štvrťfinále ukážu ich miláčikovia tú krajšiu tvár.

HC Slovan Harvard Bratislava sa v semifinálovej časti EHL stretne so švajčiarskym mužstvom HC Lugano. Prvý zápas sa odohrá 4. januára budúceho roku v Lugane, odveta je na programe 11. januára v Bratislave. V ďalších semifinálových zápasoch EHL sa stretnú tieto dvojice TPS Turku (Fín.) - IFK Helsinki (Fín.), Metallurg Magnitogorsk (Rus.) - MoDo Hockey (Švéd.), HC Sparta Praha (ČR) - Norimberg Ice Tigers (Nem.)

(mm)

Páčil sa vám článok?