Po úspešnej jeseni zostal nad Pasienkami tieň pohárových výsledkov s Nantes!

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po štvorročnej nadvláde trnavského Spartaka v jesennej časti najvyššej futbalovej súťaže prevzal žezlo „polovičného kráľa“ bratislavský Inter.

Tréner Jozef Bubenko sa spolu so svojimi zverencami len raz pobral z ihriska so zvesenými hlavami (po prehre s Ružomberkom - hneď v úvodnom kole), zvyšných štrnásť stretnutí interisti nepoznali premožiteľa, čo im okrem jesenného ,,titulu" vynieslo aj 3. miesto v rebríčku európskych tímov s najdlhšou sériou bez prehry.

„Táto jeseň bola doteraz najťažšia. Hrali sme ligu, Slovenský pohár, Pohár UEFA, mali sme reprezentantov v áčku i v dvadsaťjednotke,“ pripomenul v záverečnom hodnotení Jozef Bubenko, ktorý mohol byť s väčšinou jesene spokojný. Doma síce žlto-čierni stratili sedem bodov, vonku si to však vynahradili (získali 15 bodov) a o tom, že 1. priečku si zaslúžili, nepochyboval asi nikto. Paradoxne sa o Interi hovorilo ako o najkonsolidovanejšom mužstve. Paradoxne preto, lebo Pasienky zažili cez leto menšiu revolúciu.

Odišli Čmilanský, Ovad, Daňko, Grško, Futej, Porázik, Majsniar, Miklos a hoci prišli posily, na slovenské pomery, zvučných mien - Gerich, Ľalík, Perniš, Čišovský, Szilárd Németh, neskôr Hornyák, trvalo nejaký čas, kým sa zžili s mužstvom. Jozef Bubenko navyše neraz pripomínal, že „často išlo o hráčov, ktorí toho v nedávnej minulosti veľa nenahrali, takže nejaký čas trvalo, kým sa dostali do herného rytmu“.

Výraznou posilou sa ukázal najmä Szilárd Németh. Dokonca takou, že sa znovu prepracoval až do reprezentácie a siahol po ňom aj tréner úspešnej dvadsaťjednotky Dušan Radolský. Svoje si však odviedli i ďalší, najmä Gerich s Hornyákom a na Ľalíkov gól bude viedenský Rapid spomínať určite ešte pekných pár rokov. Práve s Pohárom UEFA sa však viaže aj jeden z mála tieňov interistickej jesene. Po vyradení Rakúšanov si už kde-kto myslel, že francúzsky Nantes, v lige bitý zo všetkých strán, by nemal byť neprekonateľnou prekážkou. Ako sa ukázalo, bol. A interisti rovnako ako pred viac ako rokom po debakli na Strahove so Slaviou zase raz pocítili, aký je rozdiel medzi Slovenskom a Európou...

Bezprostredne po skončení jesennej časti dostali hráči krátke dovolenky, aby ešte v tomto roku začali s predprípravou na jarnú sezónu. Tá bude pre účasť reprezentácie do 21 rokov atypicky krátka, no interisti veria, že ju zvládnu, že 17. mája zavládne na Pasienkoch radosť a že sa konečne prestane spomínať na rok 1975, keď petrášovcom a spol. uletel titul doslova z hrsti.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie