Policajti bez posíl a väčších ambícií

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Slovenský a predtým aj československý mužský volejbal bol dlhé roky zviazaný s bratislavskou Červenou hviezdou, neskôr s VKP. Ešte v minulej sezóne policajti doma suverénne dominovali, hrali Ligu majstrov a málokto tušil, že počas leta príde k zemetraseniu, ktoré naruší doterajší obraz o najslávnejšom a najúspešnejšom slovenskom mužskom volejbalovom klube.

V predsezónnom vyhlásení prezidenta klubu Eduarda Hronského sa však uvádza: „Keďže v súčasnej situácii a v tejto spoločnosti nie je záujem o športové úspechy, klub tomu prispôsobil aj svoje tohtoročné ciele. V nastávajúcej sezóne je pre VKP cieľom obsadiť v extralige ôsme miesto a naďalej sa venovať výchove mládeže. V prípade, že sa situácia na trhu zmení a o výrobok ponúkaný naším klubom bude záujem, je klub pripravený okamžite zmeniť svoje športové ciele.“

VKP za posledných sedem rokov získal sedemkrát majstrovský titul, štyrikrát Slovenský pohár, dvakrát sa dostal do Ligy majstrov a raz hral v semifinále bývalého Európskeho pohára majstrov. Ako sa zdá, na nejaký čas musí na tieto úspechy zabudnúť a vrátiť sa pevne na zem. Tréner a manažér policajtov Ivan Husár doplnil svoj postreh: „Prvý zlom nastal, keď sme vo februári hostili najlepší európsky tím Sisley Treviso a pätnásť minút pred začiatkom bolo v hale takmer prázdno. Definitívne sme sa tak rozhodli po zasadnutí Združenia volejbalových oddielov a klubov, ktoré odhlasovalo, že v extralige môžu hrať iba traja cudzinci.“

VKP vstúpil do novej sezóny s vykrytým rozpočtom, v hale PKO je nový povrch a v kádri majstra je jedenásť hráčov, z ktorých najstarší má 23 rokov! Priaznivci volejbalu však ani v tejto sezóny neprídu o medzinárodnú konfrontáciu. V 2. kole Ligy majstrov čaká na VKP švajčiarske družstvo Konkordia Näfels, o ktorom majú Bratislavčania nejaké poznatky - Ivan Husár: „Je tam jeden Mexičan, jeden hráč z nemeckého Friedrichshafenu. Z cieľov postúpiť do hlavnej súťaže Ligy majstrov sme nezľavili, ale vieme, že to bude ťažké.“ Prvý zápas by sa mal hrať vo Švajčiarsku (4.-5. decembra), odveta týždeň nato v Bratislave, ale policajti poslali súperovi návrh, aby sa obidva duely zohrali na Slovensku.

Už tento víkend čaká VKP mestské derby s Interom. Zhodou okolností, ani jednému súperovi sa minulý týždeň nedarilo. Policajti prehrali 0:3 v Žiline a Dubovej, žlto-čierni zase nestačili doma na Prešov a Humenné... V tabuľke je VKP zatiaľ ôsmy, interisti sú o dve priečky vyššie. 

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?