Ťažké začiatky hokejistov

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

O tom, že začiatky bývajú ťažké, sa hokejisti Slovana presvedčili hneď v úvodnom stretnutí A-skupiny Európskej ligy, keď na vlastnom ľade síce zdolali rakúsky Villach 3:2, ale až do konca jednoznačného zápasu tŕpli o výsledok.

Darmo totiž belasí vyhrali na strely 52:18, švédsky legionár v drese Villachu Sandberg doslova čaroval a až dva zlepšené góly Višňovského a Iľjina priniesli na Tehelné pole aké-také uspokojenie. Tréner Ernest Bokroš priznal, že to bol ťažký duel a že ho milo prekvapili diváci, ktorí napriek nepriaznivému stavu mužstvo nevypískali, ale ho podržali.

O nasledujúce dva týždne cestovali slovanisti do Vsetína, kde ich čakal český majster na čele s Dopitom, Pardavým, Čechmánkom. Ako sa však nakoniec ukázalo, Vsetínčania neberú tohtoročnú Európsku ligu až tak vážne. No a keď sa k tomu pridal veľmi dobrý výkon slovenského vicemajstra v prvých dvoch tretinách, desiatky fanúšikov belasých na štadióne a ďašie tisícky pred obrazovkami sa tešili z druhej výhry 3:2. „Zvíťazili sme, lebo všetci chlapci dodržali taktické pokyny,“ pochvaľoval si Ernest Bokroš.

Situácia v tabuľke po štyroch stretnutiach sa vykryštalizovala tak, že dve mužstvá po druhom kole nestratili ani bod a dve ani bod nezískali. Práve tie úspešnejšie tímy sa stretli v utorok v Magnitogorsku (zápas sa skončil po našej uzávierke), kde išlo obom súperom o potvrdenie dovtedajších výsledkov. Bez ohľadu na výsledok, ešte dôležitejší z hľadiska postupu môže byť práve najbližší zápas Slovana na domácom ľade. V utorok 25. októbra hostia belasí Magnitogorsk a ak zvíťazia, môžu pomaly premýšľať nad postupom zo základnej skupiny, čo by bolo určite úspechom bokrošovcov.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?