A. Mauresmová účasť potvrdila, požiadala len, aby sa jej prvé stretnutie preložilo

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom októbra vyťukali agentúry nepríjemnú správu. Najväčšia hviezda bratislavského tenisového turnaja EuroTel WTA Tour Slovak Indoor s dotáciou 110 tisíc dolárov, Francúzka Amelie Mauresmová je zranená.

Jedna z nastupujúcich hviezd ženského tenisu sa dokonca odhlásila z veľmi dobre obsadeného turnaja vo Filderstadte a nikto nevedel, či príde do Bratislavy.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu a riaditeľ turnaja Igor Moška však už vtedy tvrdil: „O Mauresmovej zranení vieme, ale z nášho turnaja sa stále neodhlásila. Môže to síce urobiť až tesne pred prvým stretnutím, ale v tom prípade nám WTA musí zabezpečiť účasť nejakej inej hráčky z prvej dvadsiatky.“

Prešiel týždeň a do Bratislavy dorazila dobrá zvesť. Amelie Mauresmová na Slovensko pricestuje. Igor Moška: „Francúzka nám potvrdila svoju účasť, akurát nás požiadala, aby sme jej umožnili zohrať prvý duel až v stredu. Ako organizátori máme na to právo a bez problémov sme jej prosbe vyhoveli.“ Mauresmová prosila o preloženie stretnutia z jediného dôvodu, chcela sa poriadne doliečiť, aby turnaj absolvovala v úplnej pohode.

Jednu dobrú správu trošku pokazila horšia, podľa ktorej do Bratislavy nepricestuje mladučká Chorvátka Mirjana Lučičová - semifinalistka tohtoročného Wimbledonu a najmladšia víťazka grandslamovej štvorhry (spoločne s Martinou Hingisovou na Australian Open). „Podľa vyjadrenia WTA Tour Lučičovú postihlo vírusové ochorenie a do Bratislavy preto nezavíta,“ vysvetľoval Igor Moška.

Na druhej strane, pár hodín pred turnajom bolo isté, že Bratislavu navštívia napríklad Maureseovej krajanka Decyová, Belgičanka Appelmansová, Češka Chládková, Rakúšanka Schwartzová, Holanďanky Oremansová a Boogertová (chvíľku sa šepkalo aj o Jennifer Capriatiovej). Diváci sa však mohli tešiť aj na výkvet slovenského ženského tenisu na čele s Henrietou Nagyovou či Karinou Habšudovou.

Po nedávnom turnaji vo Viedni tu teda bola, a vlastne ešte stále je, ďalšia šanca vidieť svetový tenis naživo. Turnaj v Inchebe (do haly sa vojde 1300 divákov) sa začal v pondelok 18. októbra a práve v najbližší víkend sa hrajú záverečné zápasy, v ktorých, dúfajme, uvidíme čo najviac našich dievčat. Krutý žreb si však hneď na úvod „zažartoval“, už v 1. kole dal totiž dohromady Karinu Habšudovú („Je to vlastne prvý raz, čo budem v Bratislave hrať v individuálnej súťaži, doteraz to bolo len vo Fed Cupe.“) a Ľudmilu Cervanovú, takže Igor Moška si ešte pred prvým kolom vzdychol: „Určite bude aspoň jedna v druhom, ale mohli sa tam dostať aj obe, cez iné súperky.“

Michal Minďaš

Slovenské farby obhajovala na EuroTel WTA Tour Slovak Indoor aj Karina Habšudová.
FOTO - Peter Pospíšil
Páčil sa vám článok?