Želali si Rodu, príde Nantes

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zatiaľ čo vo štvrtok 30. septembra interisti vo Viedni po vyradení Rapidu oslavovali postup do 2. kola futbalového Pohára UEFA, o deň neskôr už upierali zraky do ženevského hotela Intercontinental.

Tam sa v piatok 1. októbra na pravé poludnie žrebovalo ďalšie dejstvo druhej najvýznamnejšej pohárovej súťaže na starom kontinente.

Už dopredu bolo jasné, že na Pasienky príde niekto zo štvorice Newcastle (na čele s Alanom Shearerom), Parmou (Mijatovič, Buffon, Crespom...), holandskou Rodou Kerkrade a francúzskym FC Nantes. Väčšina hráčov si síce želala holandského súpera (fanúšikovia asi skôr snívali o Newcastli či Parme), no zostalo iba pri želaní. Na Pasienky zavíta FC Nantes, na ktorého štadión nemá slovenský futbal najpríjemnejšie spomienky. V kvalifikácií ME 1996 tam totiž naša reprezentácia prehrala 0:4.

Priamo v Ženeve sledoval žrebovanie manažér Interu Rudolf Janček: „Škoda, že nám nevybrali Rodu, ale radšej hrať s Nantes ako proti Parme či Newcastlu.“ Rudolf Janček si pochvaľoval, že žlto-čierni si súpera môžu pozrieť vo vysielaní francúzskej televízie a to hneď v troch zaujímavých zápasoch - proti St. Germaine, Lyonu a Bordeaux. V rovnakom duchu rozprávali aj ostatní interisti, takmer všetci sa zhodli na tom, že postupovo najprijateľnejší súper by bola Roda, ale prejsť sa dá aj cez Francúzov. Jednou z mála výnimiek bol záložník Peter Németh: „Nantes beriem, ale priznám sa, tak trochu som veril, že sa stretneme s Newcastlom alebo Parmou.“

FC Nantes patrí medzi najznámejšie francúzske kluby. Jeho dres obliekali také hviezdy ako Maxime Bossis (hráč slávnej francúzskej jedenástky z roku 1982), Henri Michel, či ešte aktívny Marcel Desailly (v súčasností hráč Chelsey), Didier Deschamps (Juventus), Christian Karembeau, Patrice Loko... Trénerom je Reynald Denoueix, za najväčšiu osobnosť dnešného tímu považujú Antoine Sibierskeho. Štadión Stade Louis-Fonteneau má kapacitu 50 tisíc divákov. Prvý zápas sa hrá 21. októbra na Pasienkoch.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?