Inter čaká pod košmi liga i pohár, príprava však bola oproti minulosti pokojnejšia

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po niekoľkoročnom súperení so Svitom bol v minulej sezóne pre basketbalistov Slovakofarmy Pezinok jediným vážnym súperom bratislavský Inter. Napriek tomu, že vo finálovej sérií nevyhrali žlto-čierni ani jeden zápas, výkonmi ani výsledkami nesklamali a pred novou sezónou sa tvrdilo, že ak chce niekto zaútočiť na suverénne postavenie Pezinčanov, tak to môže byť len a len Inter.

„Príprava na ligu bola pokojnejšia ako vlani,“ so spokojnosťou v hlase zhodnotil letné mesiace tréner Ľubomír Urban, „a to napriek tomu, že v kádri došlo k viacerým zmenám.“ V Interi už nie sú Atkins, Price, Murzin, Toya (kým v prípade prvých troch má vedenie jasno, okolo Toyu boli dlho otázniky, pretože hráč nereagoval na výzvu, aby sa ohlásil a dal o sebe vedieť), na-opak, pribudli doň odchovanci La Rosa, Halanda, z béčka Ďatel, Fabula, český reprezentant Czudek, Lovík zo Svitu, Krkoš z Levíc a Talajka zo Žiliny.

Ruch okolo Toyu (údajne bol na skusoch v Nemecku a USA) považoval Ľubomír Urban tesne pred ligou za ukončený: „Jednotkou na jeho poste je Czudek, Toya by bol iba dvojkou. Hrať tam však môžu aj Jakabovič s Lovíkom, takže Toya nie je pre mňa problémom.“ Interistický kormidelník si nových hráčov pochvaľuje, spokojný je najmä s Čechom Czudekom, ktorý má príkladnú tréningovú morálku a je skutočnou osobnosťou aj mimo palubovky.

O cieľoch sa síce na Pasienkoch, kde mimochodom koncom októbra spustia novú klimatizáciu, veľmi nehovorí, ale jeden sa splnil už na začiatku sezóny. Po dvoch víťazstvách nad Rogla Atras Zreče postúpil náš vicemajster do E-skupiny Koračovho pohára, kde sa postupne stretne s Besiktasom Istanbul, Gelicom Galil Kiriat Shmona (Izrael) a Aeroportom Rím. „Poteší ma každé víťazstvo v skupine a budem rád, ak s každým súperom zohráme čo najdlhší čas vyrovnanú partiu,“ želal si Ľubomír Urban a vedel: „že v každom prípade nás čaká riadna zaberačka, ktorá však dá každému hráčovi a najmä reprezentantom, veľmi veľa.“

Inter začal svoju európsku púť už v stredu 6. októbra na palubovke Istanbulu, 13. októbra ho privíta Shmona a 20. októbra sa Bratislavčania môžu tešiť na lahôdku - Pasienky uvidia jeden z najlepších talianskch tímov Aeroporti Rím, ktorý v tejto sezóne mieri na samotný vrchol domácej ligovej súťaže.

Michal Minďaš

Tréner Interu Ľubomír Urban.
FOTO - Ramon Leško
Páčil sa vám článok?