Zachráni Inter slovenský futbal?

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Štvrtok 16. septembra bol ďalším dňom, po ktorom bolo jasné, že slovenský futbal je veľmi blízko tomu, aby sa dotkol európskeho dna. Naši poslední traja pohároví zástupcovia nastúpili v úvodných stretnutiach 1. kola Pohára UEFA a konečná bilancia bola hrozivá - jediné víťazstvo, dve prehry, celkové skóre 2:9, keď z dvoch „strelených“ gólov jeden padol po priamom kope a druhý bol vlastný. Z hry nedalo ani jedno naše mužstvo gól!

Jediným z trojice tímov, ktorý možno pochváliť, bol bratislavský Inter (Trnava prehrala v Grazi 0:3, B. Bystrica v Amsterdame 1:6). Na Pasienkoch sa síce proti viedenskému Rapidu rozbiehal pomalšie, ale v druhom polčase bol pánom na ihrisku a keby Szilárd Németh využil svoje dve tutovky, na odvetu na Hanappiho štadióne mohli žlto-čierni cestovať v oveľa lepšej nálade.

„Sme radi, že sme vyhrali 1:0. Je to oveľa lepší výsledok, než keby sme trebárs zvíťazili 2:1,“ pochvaľoval si domáci tréner Ladislav Petráš, ktorý na lavičke nahradil Jozefa Bubenka. Toho museli tesne pred stretnutím náhle hospitalizovať. „Víťazstvo venujeme práve Jozefovi Bubenkovi,“ pripomenul Ladislav Petráš, ktorý postupové šance zhodnotil „päťdesiat na päťdesiat.“ Hostia z Viedne potvrdili, že majú kvalitných hráčov, ale potvrdili aj problémy z posledných týždňov, ktoré sa podpísali na rozháranom výkone (najmä po prestávke, keď nepomohla ani striedajúca hviezda Savičevič).

„Sklamal má výsledok, ale biedny bol aj náš výkon. Úvodné šance nás akoby upokojili, po úvodnej štvrťhodinke sme pôsobili zaspatým dojmom. Odveta bude veľmi ťažká,“ vzdychol si Marek Penksa, ktorý mal na začiatku zápasu jednu z dvoch veľkých príležitostí Rapidu, ale netrafil bránku. Rakúska tlač bola ešte nemilosrdnejšia: „Katastrofálny výkon, otrasná hra,“ napísal Neue Kronen Zeitung a Kurier pripomenul, že ak sa za dva týždne niečo radikálne nezmení, Rapid sa s Pohárom UEFA rozlúči...

Odveta sa hrá 30. septembra (20.30 h) na Hanappiho štadióne vo Viedni a výsledok prvého stretnutia dáva tušiť, že do hlavného mesta Rakúska by si duel mohla ísť pozrieť aj početnejšia skupinka fanúšikov Interu. Šanca na postup, a tým aj na „záchranu“ slovenského futbalu tu je!

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie