Slovanisti skúsili aj kolieskové korčule

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Už prípravné zápasy so Vsetínom, Třincom, ale najmä Spartou Praha naznačili, že bratislavský divák na hokej nezanevrel. Naopak, minulosezónne výpadky, keď sa belasí neprebojovali zo základnej skupiny Európskej ligy, a následný výbuch v ligovom finále proti Košiciam akoby spôsobili hlad po hokeji.

„Minulú sezónu sme vyhodnotili ako neúspešnú,“ vraví prezident Slovana Juraj Široký, „po analýze sme sa preto rozlúčili s niektorými našimi hráčmi a naopak, do kádra pribudli hokejisti, ktorí by mali byť oporami mužstva a mali by vhodnejšie zapadnúť do našej koncepcie. Ciele sa nemenia, sú rovnaké ako vlani - čo znamená postup zo základnej skupiny Európskej ligy a majstrovský titul!“

Keďže v čase tlačovky pred úvodom sezóny bol hlavný tréner Ernest Bokroš s reprezentáciou, o príprave informoval asistent Ľudovít Venutti: „Absolvovali sme ju podľa plánu, nenarušili nás žiadne vážnejšie problémy. Novinkou oproti tým predchádzajúcim bolo to, že namiesto behov sme využívali kolieskové korčule.“ V rámci prípravy mali slovanisti naozaj kvalitných súperov. Trikrát sa stretli s Třincom (jedno víťazstvo, dve prehry), so Zlínom, Spartou, Vsetínom i Českými Budějovicami.

O posilách, ktoré prišli, sme písali už v minulom čísle, pripomíname, že v prípadoch brankára Biegla, obrancu Babku a útočníka Hlinku ide o skúsených hokejistov, naopak, veľmi nádejne sa ukazujú talentovaný brankár Kučera z Danubie, Štefanka z Nitry, ako aj vlastní odchovanci Vydarený, Priechodský, Weismann, Krumpál. Kapitán Zdeno Cíger: „Nováčikovia zapadli do kolektívu veľmi dobre a spoločne veríme, že sme sa poučili zo záveru vlaňajšej sezóny, ktorý sme nezvládli. Sezóna bude náročná, ale po kvalitnej príprave sme na ňu pripravení.“

Slovanisti začali nový ročník duelom v Liptovskom Mikuláši, prvý domáci zápas ich čaká v piatok 10. septembra proti Trenčínu a už v utorok 14. septembra je na programe odveta jarného ligového finále, v ktorom belasí hostia Košičanov. Tohtoročné ambície VSŽ sú však oveľa nižšie a aj samotní východniari priznávajú, že ich asi neminie boj o záchranu... Začiatky domácich ligových stretnutí zostávajú, na Tehelnom poli bude úvodné buly vždy o 17.30 h.

V polovici septembra sa začína aj I. hokejová liga, žiaľ, bez bratislavského účastníka, pretože béčko Slovana bude hrávať v Trnave ako HK Kabát Trnava.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?