V prvom zápase s roztrasenými kolenami, v druhom však už interisti favorita potrápili

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po dvoch sezónach, v ktorých basketbalisti Interu sledovali vyvrcholenie najvyššej súťaže iba z diaľky (finálovú dvojicu tvorili Pezinok so Svitom), sa priaznivci basketbalu v našom meste dočkali.

Žlto-čierni si najmä vďaka výbornej druhej polovici základnej súťaže a nadstavbovej časti vybojovali účasť v play-off o titul majstra Slovenska, čím vlastne prevzali štafetu po basketbalistkách Slovana, ktoré tentoraz na účasť vo finále nedosiahli.

Pred týždňom sa hrali v hale Slovakofarmy úvodné dve stretnutie (Pezinok obe vyhral), pred ktorými interistický manažér Stanislav Kropilák tvrdil: „Rozhodnú momentálne schopností a to, ako hráči zvládnu zápasy psychicky.“ Mužstvo z Pasienkov začínalo ligu s cieľom postúpiť do finále. Tento cieľ teda splnilo a mohlo pomýšľať vyššie: „Vieme, že majster je favoritom. Má skúsené družstvo, jeho hráči sú ostrieľaní z pohárových zápasov. My však tiež máme svoju silu. Neradi by sme prehrali 0:3,“ prízvukoval Stanislav Kropilák.

Prvé dva kroky však vyšli lepšie domácim Pezinčanom. V sobotu zvíťazili o 15 bodov 88:73 a o deň neskôr si pripísali druhú výhru, tentoraz o tri body 70:67. Po prvom zápase kormidelník Interu Ľubomír Urban poznamenal: „Domáci potvrdili úlohu favorita. Jasne sa na nich prejavili skúseností z pohárov. Navyše na niektorých mojich zverenoch bolo už pred stretnutím vidieť, že majú trochu roztrasené kolená. Stretnutie však zostalo pre nás dobrou školou.“ Nedeľňajší duel bol oveľa vyrovnanejší.

Slovakofarma síce v závere polčasu viedla o 17 bodov, ale Bratislavčania bojovali a najmä zásluhou skvelého Jakaboviča, sa náskok neustále scvrkával. Záverečný rozdiel troch bodov je jasným dôkazom, že interisti si napriek ďalšej prehre hanbu určite neurobili. „Búrlivá atmosféra strhla aj našich hráčov. Vynikajúci bol Jakabovič a postupne sa k nemu pridali ďalší,“ pochvaľoval si Ľubomír Urban a vyjadril želanie, že rovnako živo bude aj v piatok na Pasienkoch, kam sa chystala polovica Pezinka.

Okrem Interu má Bratislava v hre aj druhého mužského zástupcu - Štart. Ten po úvodnom víťazstve play-off o 5. miesto v druhom stretnutí s Prievidzou prehral a stav na zápasy tak bol 1:1. Ďalšie dve stretnutie sa hrali v Prievidzi.

Michal Minďaš

Vľavo strieľa Murzin, vpravo záber z nedávneho vzájomného súboja Inter s Pezinkom. Loptu drží Bratislavčan Atkins, sleduje ho hneď trojica Pezinčanov a dvojica spoluhráčov.
FOTO - Peter Pospíšil

Páčil sa vám článok?