Najväčšie nádeje vkladajú do džudistov

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tak trochu v tichosti sa vo štvrtok 20. mája začali v Bratislave majstrovstvá Európy v džude, ktoré vyvrcholia v sobotu a nedeľu, keď budú na programe finálové súboje tých najlepších.

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu budeme mať aj my svoje želiezka v ohni a odborná i laická verejnosť čaká, že tentoraz by to už mohlo vyjsť... Konkrétne, že slovenské džudo si opäť pripíše miesto na stupňoch víťazov.

Je však paradoxné, že hoci jedinú medailu z majstrovstiev Európy si priniesla žena - Jánošíková pred piatimi rokmi z Gdanska - na tohtoročnom šampionáte vkladáme nádeje len do mužov. „Najväčšími adeptmi na niektorý kov by mali byť Semír Pepic a Marek Matuszek. Práve od týchto dvoch očakávame, že prelomia nepríjemnú tradíciu z posledných svetových a európskych šampionátov alebo z olympiád, odkiaľ sme sa vracali naprázdno,“ pripomína reprezentačný tréner Rastislav Mezovský.

ME priklepli Slovensku pred dvomi rokmi na kongrese Európskej únie džuda a organizátori oznámili, že sa na ňom zúčastní okolo 350 džudistov z vyše štyridsiatich krajín. Vstupenka na jeden deň nie je drahá, stojí 60 korún, takže kto má chuť povzbudiť našich reprezentantov, prípadne si pozrieť to najlepšie z európskeho džuda, ten má šancu do nedele.

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?