Interisti sú len krôčik od druhého miesta a čakajú, či im Slovan ešte ponúkne šancu

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Posledná futbalová sezóna bola pre naše mesto jednou z najúspešnejších za posledné roky (a s výnimkou roku 1975, keď o titul bojoval takisto Slovan s Interom, možno aj v celej jeho histórii).

Po postupe Slovana a Interu do semifinále Slovenského pohára si trofej víťazstvom nad Banskou Bystricou v Žiari nad Hronom vybojovali hráči z Tehelného poľa. Už dávnejšie pred záverom najvyššej súťaže bolo tiež jasné, že o titule sa rozhodne medzi Slovanom a Interom a hlavným druholigovým kandidátom na postup do Mars Superligy bol ŠKP Devín.

Sobota 8. mája bola tým dňom, keď kapitán belasých Róbert Tomaschek zdvihol nad hlavu Pohár Zlatého bažanta a dal tak bodku za nie veľmi vydareným prvým vrcholom sezóny. Zdravo náročný tréner Stanislav Griga bezprostredne po zápase potvrdil: „Prvý cieľ sezóny sme splnili, ale veselý môžem byť len z toho, že sme pohár vyhrali...“ A v duchu už možno bol na nasledujúcom ligovom zápase s Trenčínom, ktorý belasých čakal hneď o týždeň.

V prípade víťazstva a interistického zaváhania v Ružomberku sa Tehelné pole mohlo tešiť na oslavu majstrovského titulu. Interisti si síce pred odchodom do Ružomberka nedávali veľké šance na predbehnutie belasých, no nakoniec ani ich zaváhanie (bezgólová remíza) neznamenala na Tehelnom poli oslavu. Slovan totiž s Trenčínom iba remizoval a na definitívu si musel počkať najmenej týždeň. Už tento víkend sa však môže definitívne rozhodnúť. Zverencom Stanislava Grigu stačí v Prievidzi nerozhodný výsledok a sú majstri, interisti si zase víťazstvom nad namočenou Rimavskou Sobotou môžu definitívne poistiť druhú priečku.

Rušno bolo aj v druholigovom pelotóne. Séria troch prehier stála trénerské kreslo v ŠKP Devín Vladimíra Goffu a vedenie policajtov pred poslednými kolami poverilo vedením mužstva bývalého hráča Trnavy, ČH a Slovana, donedávna kormidelníka devínskeho béčka Vojtecha Varadina. „Bol to extrémny krok, ale ja som ho prijal,“ tvrdil Vladimír Goffa, za ktorým zostal v Dúbravke obrovský kus práce.

Vojtech Varadin bezprostredne po prevzatí žezla pripomenul: „Výpadok bol podľa mňa spôsobený psychickým výpadkom. Náskokom pred tretím v tabuľke je však dosť veľký na to, aby sme boli stále silní a sebavedomí.“ Premiéra na lavičke Vojtechovi Varadinovi vyšla. Policajti si víťazstvom nad Šaľou upevnili vedúce miesto a keďže DAC prehral so slovanistickým béčkom, ich pozícia na čele je znovu pevnejšia a sen o I. lige reálnejší.

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?