Favoritom je Slovan, ale Banskobystričania s Faktorom a Rusnákom chcú prekvapiť

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tak trochu v tieni začiatku spanilej jazdy basketbalistiek SCP Ružomberok vo finále Európskej ligy, sa na domácich trávnikoch rozhodovalo o tohtoročných finalistoch Slovenského pohára - Pohára Zlatého bažanta.

Po štvrťfinálovom vyradení Interu trnavským Spartakom dostali „andelov“ v semifinále futbalisti Slovana, takže bolo jasné, že finále „snov“ sa odkladá na neurčito. Po remíze 1:1 na Tehelnom poli sa zdalo, že väčšie šance na postup majú Trnavčania. Zverenci Stanislava Grigu však v odvete ukázali jeden z najlepších jarných výkonov, okrem úvodného Gomesovho gólu nepustili Spartak takmer k ničomu a dvomi zásahmi tradičného „trnavského“ strelca Tibora Jančulu si vybojovali účasť vo finále.

„O našom postupe rozhodlo, že sme mali Tibora Jančulu. V nahustenom programe to bol náročný zápas, trochu ma však mrzí, že po rýchlych brejkoch sme náskok nezvýšili. Mohli sme vyhrať aj jasnejšie.“ Strelec oboch gólov Tibor Jančula síce skončil po Gomesovom zákroku s monoklom, ale na nálade mu to neubralo: „Už začiatkom jari som si vravel, že keď do stretnutia s Trnavou vyzdraviem, tak ju vyradím. Stalo sa...“

Súperom Slovana bude Dukla Banská Bystrica, ktorá musela o postup bojovať s nepríjemnou Dubnicou. Na trávniku ZŤS síce podľahla 2:3, no v domácej odvete vyhrala 2:1 a tréner Stanislav Jarábek mohol spokojne skonštatovať: „Po Strelcovom vylúčení som veril, že sa chlapci ešte viac zmobilizujú, čo sa aj potvrdilo. Už pred zápasom som však čakal, že dubnický náskok môžeme zmazať, v predchádzajúcich sretnutiach sa nám totiž začalo strelecky dariť.“

Pripomíname, že podobne ako v Trnave, aj pod Urpínom najskôr strieľalo vyradené mužstvo (Bari), potom však do čierneho trafili len domáci, a to dvoma premenenými pokutovými kopmi exslovanistu Faktora: „Najmä pred prvou som si uvedomoval jej dôležitosť. Prehrávali sme totiž 0:1 a keby sme do prestávky nevyrovnali, mohlo byť s nami zle,“ prezradil Faktor, ktorý sa, mimochodom, pred piatimi rokmi v Brezne zaslúžil o pohárové víťazstvo Slovana nad Prešovom.

A s čím pôjdu obidva tímy do Žiaru nad Hronom, kde sa 8. mája finále hrá? Stanislav Griga (tréner Slovana): „S jednoznačným cieľom zvíťaziť. Hráči vedia, o čo sa ide hrať, verím, že potešia hrou i výsledkom.“ Stanislav Jarábek (tréner Dukly): „Slovan je favoritom, ale my ho chceme potrápiť. Môžeme hrať uvoľnenejšie, nemáme čo stratiť, len získať!“ Slovanistom bude v Žiari nad Hronom chýbať zranený Jančula, Dukle potrestaní Poljovka s Malatinským. Finálový zápas rozhoduje Bezák.

Michal Minďáš

Dvaja slovanisti v akcii. Chrbtom otočený Noro Hrnčár, ktorý na jar iba hľadá jesennú streleckú formu, v strede Borisenko.
FOTO - Ján Súkup

Páčil sa vám článok?