Šťastná sedmička „policajtov“, ktorí získali všetky doterajšie tituly majstrov Slovenska

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava si už roky-rokúce udržiava prívlastok hlavného mesta slovenského volejbalu. Na začiatku to boli ženy Slávie UK, v sedemdesiatych rokoch sa začala slávna éra mužskej „Červenky“, na ktorú nadviazala súčasná generácia „policajtov“ z VKP.

Už tretiu sezónu po sebe mala finálová dvojica najvyššej súťaže volejbalistov rovnakých aktérov - VKP Bratislava a Matador Púchov. Presne pred rokom sa však v úvode play off diali neuveriteľné veci. Bratislavčania prehrali obidva domáce zápasy a pred dvomi stretnutiami na horúcej púchovskej pôde bol stav 0:2. Ďalšie prekvapenia sa však nekonali, VKP šnúrou troch víťazstiev vývoj otočil a titul sa oslavoval v PKO.

„Vlaňajšie finále je pre nás výstrahou,“ tvrdil pred tohtoročným vrcholom manažér VKP Ivan Husár a mal pravdu. Bratislavčania nenechali nič na náhodu a na rozdiel od minulého roku v tomto sa titul oslavoval už po treťom zápase. Pikantériou je fakt, že VKP v priebehu troch finálových duelov nestratil ani set.

„Najťažší bol tretí zápas. V Púchove hrali domáci najlepší volejbal, hlavne prvý a druhý set boli veľmi vyrovnané,“ tvrdil tréner VKP Oleg Antropov a púchovský kormidelník Ivan Štefko tiež zložil Bratislavčanov poklonu: „Keď hráči VKP dajú do hry celé srdce, na Slovensku nenájdu súpera. Keby nezískali titul, bolo by to nespravodlivé. Počas celej sezóny boli jasne najlepším družstvom.“

Zaujímavé je aj to, že bratislavský kormidelník vo všetkých troch stretnutiach nechal základnú zostavu na palubovke bez striedania. „Keď sa hráčom darí, vtedy netreba striedať,“ vysvetľoval Oleg Antropov. Keď už sme pri hráčoch, finálovú sériu policajti absolvovali so šestkou Migra, Hadrava, Dubš, Kubala, Chochoľák, Čeremisov, v ktorej boli štyria legionári - Hadrava, Dubš, Kubala z Česka, Čeremisov z Ukrajiny.

VKP má teda za sebou úspešnú sezónu. Vyhral ligu, nestratil sa v Lige majstrov a navyše je ľahko možné, že jeho béčko uvidíme v budúcej sezóne tiež v najvyššej súťaži. Nafta VKP Bratislava B si totiž spoločne s Lokomotívou Zvolen vybojovala postup z 2. ligy a funkcionári „policajtov“ zvažovali, či prihlásia béčko do Extraligy. Ivan Husár síce tvrdil, že klub chce mať v najvyššej súťaži dva tímy, ale všetko vraj závisí od finančných možností.

Michal Minďaš

Spomienka na jedno z predchádzajúcich finále najvyššej volejbalovej súťaže mužov, v ktorom proti sebe nastúpili hráči bratislavského VKP a Púchova.
FOTO - Vlastimil Gross

Páčil sa vám článok?