Ani Šurany, ani Pasienky - Šaľa!

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Slovenská ženská hádzaná prežívala v sobotu 23. januára svoj veľký deň. Naše reprezentantky v kvalifikácii majstrovstiev sveta nielenže zmazali štvorgólové manko zo stretnutia v Belehrade, ale víťazstvom o šesť gólov nad Juhosláviou si vytvorili dobrú pozíciu pred zostávajúcimi dvomi zápasmi s Českom.

K postupu na šampionát nám teraz postačí maličkosť - vyhrať obe stretnutia. Prvý duel sa hrá 19. februára, odveta v Olomouci o dva dni neskôr, ale bol to práve prvý zápas, okolo ktorého sa viedli diskusie. Presnejšie, okolo dejiska stretnutia.

Podľa pôvodného plánu sa malo hrať v Bratislava. Hala na Pasienkoch spĺňala všetky predpoklady okrem jedného. Vedenie našej hádzanej sa totiž bálo, že bratislavskí diváci nevytvoria dostatočne búrlivú kulisu a tak prišiel návrh, aby sa stretnutie preložilo. V hre boli Šurany, kde sme vyhrali nad Juhosláviou, Šaľa, až nakoniec ruky zodpovedných sa zdvihli práve za Šaľu.

„Trošku ľutujem priaznivcov hádzanej v Šuranoch, ale verím, že aj fanúšikovia v Šali vytvoria perfektnú kulisu,“ verí tréner Tomáš Kuťka, ktorý sa po stretnutí v Šuranoch tešil, že duel s Češkami bude práve v Bratislave, lebo „v Šuranoch zostalo pred bránami haly najmenej tristo divákov, ktorí sa jednoducho nedostali dnu“.

Naše dievčatá si chuť na Češky spravili už na nedávnom Turnaji štyroch v Chebe, kde zvíťazili bez väčších problémov a možno aj preto tréner našich súperiek Vojtěch Mareš tvrdí: „Slovenky zostávajú favoritkami našej skupiny. Mimoriadne silné sú najmä v útoku. Ak ma v niečom doteraz prekvapili, tak len v tom, že v Juhoslávii prehrali...“ Vojtěch Mareš priznáva naše prednosti oproti Češkám: „Máte lepšie hráčky, najmä spojky. Vaše reprezentantky sú navyše skúsenejšie, ostrieľanejšie z medzinárodných zápasov.“ Český kormidelník predpovedá, čo podľa neho rozhodne v boji o prvú priečku: „Postúpi ten, kto získa vonku nejaký bod.“

Tomáš Kuťka zase verí, že cestu do Šale si nenájdu len miestni, ale „fanúšikovia z celého Slovenska - Nitry, Banskej Bystrice, Bratislavy... Dievčatá budú potrebovať každý hlas!“

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?