Na majstrovský titul vo futbale myslia dvaja z troch bratislavských prvoligistov

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Televíznou predohrávkou Trnava - 1. FC Košice sa v piatok 26. februára otvára jarná časť časť najvyššej futbalovej súťaže.

Predchádzala jej horúca zima, počas ktorej najmä Košičania takmer rozpredali svoj bývalý úspešný káder, vo viacerých kluboch sa objavili finančné suchoty a všetkých priaznivcov belasých, ale nielen ich, zasiahla vražda predsedu správnej rady ŠK Slovan Jána Duckého.

Trojica bratislavských klubov vstupuje do odviet s optimizmom. Veľké očakávanie vládne najmä na Tehelnom poli a na Pasienkoch. Slovanisti s minimálnymi zmenami v kádri (odišiel len Novák do 1. FC a v čase našej uzávierky bol nejasný Tomaschek) sa nijako netajili túžbou zaútočiť na titul. Belasí absolvovali základnú prípravu doma, po návrate reprezentantov zo španielskeho sústredenia sa vybrali znovu na juh, kde dolaďovali formu pred jarným štartom. Priaznivci Slovana budú určite zvedaví, ako sa predstaví prešovská posila Fabuľa, po dlhej pauze to skúšal aj maďarský reprezentant Keresztúri.

Nenápadnejšie, ale možno o to cieľavedomejšie vystupuje k najvyšším priečkam Inter. Mužstvo budované Jozefom Bubenkom síce nemá toľko hviezd ako sused z Tehelného poľa, ale jesenné výsledky naznačili, že opätovná túžba po niektorom z európskych pohároch nie je nereálna a reči o titule nemusia byť snom. Jesennú interistickú káru ťahalo viacero individualít, futbalový fanúšik zaregistroval, že okrem trojice reprezentamtov do 21 rokov Greška, Czinegeho a Babniča sa do výberu Dušana Galisa dostali aj Németh, Šuchančok či Pinte a navyše je nádej, že v priebehu jari naskočí do prvoligového vlaku rekonvalescent Chrenko. Interisti pokračujú aj naďalej pod vedením staronového prezidenta Juraja Obložinského, o ktorom sa dokonca uvažovalo ako o novom prezidentovi Slovenského futbalového zväzu.

Petržalská Artmedia bol v úvodnej časti ligy šokom. Po úvodnej remíze s Interom vyhrávala zápas za zápasom a do polovice jesene kraľovala ligovému pelotónu. Prehra v Prešove však začala neúspešnejšiu sériu, takže zverenci Vladimíra Weissa zakončili jeseň v síce pokojnejších vodách, ale predsa len vzdialenejších od tých najlepších. Petržalka získala pre jar bardejovského brankára Čobeja a jej stretnutie s Interom na Pasienkoch bude určite jedným z ťahákov úvodného jarného kola.

Michal Minďáš

Na jesenný súboj Slovana s 1. FC budú belasí ešte dlho v dobrom spomínať (vľavo Pecko, na zemi Tomaschek, v strede Košičan Zvara).
FOTO - Archív

Páčil sa vám článok?