Prihlásilo sa vyše 600 športovcov: V Bratislave sa bude konať Slovak Aerobic Open

8.4.2024
0

Zdroj: sao.sgf.sk

Páčil sa vám článok?

V Bratislave sa od piatku do nedele bude konať 25. ročník medzinárodnej súťaže v športovom aerobiku Slovak Aerobic Open. Podujatie v športovej hale na Junáckej ulici bude zároveň medzinárodnými majstrovstvami Slovenska.

Na najstaršiu súťaž svojho druhu v Európe sa prihlásilo vyše 600 športovcov z pätnástich krajín sveta. Súťažiť sa bude v 25 kategóriách od najmladších pretekárok až po seniorov v individuálnych zostavách, dvojiciach, trojiciach, či skupinách.

Na Slovak Aerobic Open sa pravidelne zúčastňujú tímy Veľkej Británie s vicemajsterkou Európy z roku 2021 a siedmou z majstrovstiev sveta Lolou Lawrenceovou. Veľký tím príde už tradične z Česka na čele so Sabinou Drapákovou, ôsmou z posledných pretekov Svetového pohára v Cantanhede. Drapáková pravidelne zvádza súboj s Alenou Učňovou, najlepšou Slovenkou, viacnásobnou majsterkou Slovenska a siedmou z posledného svetového pohára v Cantanhede.

Početná výprava príde z Ukrajiny, v športovej hale na Junáckej sa však predstavia aj pretekári z Azerbajdžanu, Grécka, Estónska, či Indonézie. Vstup je voľný.

(TASR)

Páčil sa vám článok?