V kádri Slovana prišlo ku značnej obmene

9.1.2007
Páčil sa vám článok?

Tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Jozef Jankech privítal na pondelňajšom predpoludňajšom zraze na začiatku zimnej prípravy 24 hráčov. Z rodinných dôvodov chýbala jedna z opôr tímu Pavol Sedlák.

Oproti jeseni prišlo v kádri belasých ku značnej obmene. O miesto v základnej zostave budú bojovať nové tváre Michal Gottwald z Legie Varšava, Michal Breznaník z Podbrezovej, Otto Szabó z Dunajskej Stredy a duo dorastencov Martin Cseh a Jakub Sylvestr. Naopak na Tehelnom poli skončili Urgela, Vyskočil, Otočka, Kausich, Kaniš i Ševela. Vedenie Slovana chce v mužstve udržať i dvoch Michalov Haneka a Kubalu, ktorým v januári končí hosťovanie. Rovnako tak je záujem získať Azisa Ibragimova z Uzbekistanu, ktorý sa v dobrom svetle ukázal v prípravných zápasoch, jeho príchod na Slovensko je stále v riešení.

"Chlapci už dnes absolvovali ľahšie behy, aby sa troška pred začiatkom tvrdej driny rozohriali. Vedia, čo ich čaká. Na prvý tréning prišli všetci v poriadku a treba povedať, že i v pomerne solídnom stave, pretože tradičné posviatočné váženie neukázalo žiadne nadváhy," povedal asistent trénera Ladislav Hudec.

Ambíciou slávneho slovenského klubu je v skupine o titul dosiahnuť čo najvyššie umiestnenie, prezident klubu Ľudovít Černák však žiadne konkrétne cieľové umiestnenie tímu v príhovore nešpecifikoval. Slovanisti by však mali dostáť prezentovanému mottu "Slovan sa vracia" a na jar dosahovať čo najlepšie výsledky. "Všetci v klube dúfame, že sa nám to podarí a zužitkujeme tvrdú zimnú prácu," dodal Hudec.

Bratislavčania odchádzajú na prvé kondičné sústredenie do Rajeckých Teplíc 15. januára, kde pobudnú týždeň. Druhé sústredenie, už herné, ich čaká v tureckej Antalyi (3.-17. februára), kde sú dohodnuté tri zápasy s poľským Grodziskom, druholigovým rakúskym Leobenom a prvoligovou rumunskou Bystricou. Ďalšie tri zápasy sa dohodnú na mieste.

Páčil sa vám článok?